Abone Ol

AKP'nin anketinde Başkanlığa evet yüzde 54

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın referandum kampanyasını geçtiğimiz cuma günü itibariyle Mersin'de başlattığını belirterek "AK Parti'ye gelen son ankete göre başkanlığa evet yüzde 54" dedi.

AKP'nin anketinde Başkanlığa evet yüzde 54

Erdoğan'ın Mersin'de 'Evet' ışığını aldığını da ifade eden Selvi "Erdoğan bununla yetinmeyecek, biri iki yapmak için çırpınacak. Çünkü Erdoğan, referandumdan çıkacak evet oylarının içeriye de dışarıya da balans ayarı yapacağını iyi biliyor" diye yazdı.

Selvi'nin Hürriyet gazetesinde Evet ve hayır cephesinden yeni haberler var başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

17-25 Aralık’tan sonraydı. 30 Mart yerel seçimleri için ilk kez meydanlara çıkılıyordu. Halkın nasıl tepki vereceği önemliydi. İlk miting Balıkesir’deydi.

Tayyip Bey, Balıkesir’de meydanı görünce rahatladı. Meydan hıncahınç doluydu. Tayyip Bey kürsüden soruyor, millet meydandan karşılık veriyordu. Miting bitti, İstanbul’a dönerken uçakta sohbet ediyorduk. “Meydandan beklediğiniz ışığı aldınız mı?” diye sordum.

Tayyip Bey, “Aldım” dedi. “Meydandan o ışığı aldım, bu iş tamam” diye tamamladı. Benzer soruyu, yasaklar referandumu sırasında Demirel’e sorardık. Süleyman Bey, “Balkonlara bakın, sokaktaki vatandaşın gözündeki ışığa dikkat edin” derdi.

yazının devamı için tıklayın