Abone Ol

ABD'li komutan, Münbiç açıklamasıyla Türkiye'yi PKK ile tehdit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "El Bab'dan sonra sıra Münbiç'te" açıklamasına cevap veren CENTCOM komutanı Votel, küstah bir tehdit diliyle "Türkiye Münbiç'teki Kürtlere saldırırsa işler zorlaşır" dedi.

ABD'li komutan, Münbiç açıklamasıyla Türkiye'yi PKK ile tehdit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sabah Pakistan seyahati öncesinde El Bab operasyonundan sonra Fırat Kalkanı'nın önce Münbiç'ten PKK-PYD'nin atılması, ardından da Rakka'nın DAEŞ'ten tamamen temizlenmesiyle devam edeceğini açıklamasının ardından ABD'den beklenen itiraz geldi.

"TÜRKİYE SALDIRIRSA DAEŞ'LE MÜCADELEMİZ ZORLAŞIR"

El Bab'dan Münbiç'e giden yola ABD bayraklı zırhlı araçlar koyarak Türk askerinin yolunu tıkamaya çalışan ABD Merkez Kuvvetler'inin (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Türkiye'nin Suriye'nin Menbiç bölgesinde bulunan PKK'lılara operasyon düzenlemesinin DAEŞ'le mücadeleyi zorlaştracağını iddia etti.

"KOALİSYON GÜÇLERİ DURUMDAN ETKİLENİR"

Votel açıklamasında PKK ve PYD yerine her zamanki gibi "Kürt güçler" ifadesini kullanmayı tercih etti.

Foreign Policiy dergisine konuşan Votel, söz konusu gelişmenin bölgede ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin faaliyetlerini etkileyebileceğini de öne sürdü.

"TÜRKİYE İLE PYD ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKMAMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Daha önce Münbiç'in PKK-PYD'den temizlenmesi konusunda Türkiye'ye defalarca söz veren ancak sözünü tutmayan ABD, artık operasyonun önünde hiç bir engel kalmayıp iş ciddiye binince elçiler vasıtasıyla görüşmeleri artırdı. Bu konuyu da yorumlayan Votel, bölgedeki PKK'lı teröristler için "Suriye'nin kuzeyinde ABD destekli güçler" ifadesini kullanarak "Onlar ile Türk ordusu arasında çatışma yaşanmasını önlemek için Ankara ile 'kapsamlı işbirliği' yapıyoruz" ifadelerini kullandı.