Abone Ol

ABD Suriye'den çekilerek Türkiye'yi yörüngesine çekmek istiyor

Suriye'nin Çin Büyükelçisi İmad Mustafa, ABD'nin Suriye'den çekilmesini değerlendirdi.

ABD Suriye'den çekilerek Türkiye'yi kazanmak istiyor

ABD'nin Suriye'den çekilme kararında bir dizi faktörün etkili olduğunu belirten Suriye'nin Çin Büyükelçisi İmad Mustafa, bunlardan birinin Washington'un Türkiye'yi Rusya'dan uzaklaştırıp kendi yörüngesine çekme arzusu olabileceğini ifade etti.

Sputnik'e konuşan Mustafa, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı almasının olası nedenlerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Mustafa'ya göre bu nedenlerden biri, Washington'un Türkiye'yi Rusya'dan uzaklaştırıp kendi nüfuz alanına çekme arzusu olabilir.

'TRUMP DİKKATLERİ DIŞ POLİTİKAYA KAYDIRACAK'

Trump'ın dikkatleri iç siyasi sorunlardan farklı bir yöne çekme ve toplumda dış politikaya ilişkin bir tartışma oluşturma çabası içinde olduğunu kaydeden Suriyeli diplomat, "Artık Trump'ın rakipleri, onun politikaları yerine ABD'nin dış politikasını eleştirecek.

Trump da, bunu askerleri evlerine döndürmek istediğini için yaptığını ve terörün mağlup edildiğini söyleyecek" ifadelerini kullandı.

'HER SURİYELİ ABD'Lİ ASKERLERİN ÇEKİLMESİNİ GÖRMEKTEN MUTLU OLACAK'

ABD'nin çekilmesinin her halükarda Suriye'nin çıkarlarına uygun olduğunu da söyleyen Mustafa, "Her Suriye vatandaşı, son ABD askerlerinin çekildiğini görmekten mutlu olacak" diye ekledi.