Abone Ol

ABD Kongresindeki kadın hakları toplantısına Rabia Kazan damga vurdu

Dünya kadınlar günü için ABD meclis binasında düzenlenen konferansta Rabia Kazan kürsüye çıktı. Uluslararası sivil ve özgürlükler birliği abd temsilcisi olan ve Birleşmiş Milletlerde kadın haklari için çalışan Rabia Kazan Atatürk'ün o sözlerini hatırlattı.

ABD Kongresindeki kadın hakları toplantısına Rabia Kazan damga vurdu

ABD meclis binasında düzenlenen Dünya Kadınlar Günü özel etkinliğinde Rabia Kazan da üç konuşmacıdan biriydi.

Kadın hakları temsilcisi yazar Rabia Kazan Atatürk’ün sözlerini ABD meclisinde duyurdu...

“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”

ABD meclis binasında düzenlenen konferansta kadın sorunları ele alındı. Konuşmacılar arasındaki Rabia Kazan, Uluslararası sivil ve özgürlükler birliği abd temsilciliğini yapıyor ve uzun zamandır birleşmiş milletlerde kadın haklari için çalışıyor.

Rabia Kazan ortadoğulu kadınların haklarına ayırdığı konuşmasında Atatürk'e teşekkür etti ve onun kadınlar hakkındaki sözlerini okuyarak konuşmasına son verdi.

ABD Kongresindeki kadın hakları toplantısına Rabia Kazan damga vurdu - Resim: 1

Bir çok politikacı ve uluslararası medya temsilcisinin katıldığı konferansta dinleyicilerden büyük beğeni toplayan Rabia Kazan son 10 yıldır ortadoğuda cocuk evliliklerine ve kadına karşışiddete yönelik kampanyaları ile tanınıyor.

ABD Kongresindeki kadın hakları toplantısına Rabia Kazan damga vurdu - Resim: 2

Huffington Post gazetesinden yazar Temima Shulman, 2014 yılında modern kadın kahramanlar listesine Rabia Kazan'ı eklemişti.

ABD Kongresindeki kadın hakları toplantısına Rabia Kazan damga vurdu - Resim: 3

Eski Ortadoğu gazetesi köşe yazarı Rabia Kazan tüm konferanslarında cumhuriyetin önemini ve vurgulayarak Atatürk'ün Türk kadınına verdiği hakları ortadoğulu kadınlar için de istediğini dile getiriyor.