Abone Ol

ABD Kandil'e komşu oluyor! Duhok'ta yeni askeri üs kuruyor

ABD Kuzey Irak'ta yeni bir askeri üs kuruyor... Türkiye ile Kandil arasında yer alan Duhok'ta askeri üs noktası belirleyen ABD, bölgeye sevkiyatlara başladı...

ABD Kandil'e komşu oluyor! Duhok'ta yeni üs kuruyor

ABD'nin terör örgütleri ile işbirliği tüm hızıyla sürerken, Orta Doğu'da elini güçlendirmek için Kuzey Irak'ta PKK'nın ana merkezi olan Kandil Dağı'na komşu yeni bir askeri üs kuruyor.

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD'yi kullanarak kukla bir devlet kurup Suriye'nin petrol yataklarını elinin altında tutmak isteyen ABD, terör örgütlerini silah ve mühimmata boğmaya devam ediyor. TErör örgütlerine silah desteği sağlayan ABD bir yandan da Türkiye, Esed rejimi ve Rusya'nın terörü yok etmesini engellemek için de her yola başvuruyor.

ABD PKK'YA KOMŞU OLUYOR

Suriye gibi Irak'ta da kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden Amerika, terör örgütü PKK'nın merkezi olan Kandil yakınlarına üs kurma hazırlıklarına başladı. Türkiye ile Kandil arasında yer alan Duhok'ya askeri üs noktası belirleyen ABD, bölgeye sevkiyatlara başladı.

STRATEJİK ÖNEM

Stratejik olarak önemli bir konuma sahip olan Duhok'tan, Kandil'e doğrudan silah ve mühimmat gönderilebilir. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Minnak Havaalanı çevresi bombardıman altına alınınca, terör örgütü YPG'ye gönderilen silahlar Kuzey Irak üzerinden götürülmüştü.

PKK'YA YARDIM ÜSSÜ MÜ?

Bir diğer dikkat çekici nokta ise ABD'nin bu yeni askeri üs ile PKK’yı ve örgütün en önemli lojistik geçiş hattını koruma altına almaya çalışması olarak gösteriliyor. ABD üssü sayesinde PKK’lıların rahatlıkla operasyon alanlarından kaçmalarına olanak sağlanacak.