Abone Ol

3 gün sonra ABD askerleri nerede görüldü?

Suriye'de devam eden Barış Pınarı Harekatı'nın üçüncü gününde son dakika haberler arka arkaya geliyor. TSK birlikleri ilerlemeye devam ederken, çekildiği bildirilen ABD askerleri harekat sonrası ilk kez ortaya çıktı.

3 gün sonra ABD askerleri nerede görüldü?

Barış Pınarı Operasyonu üçüncü gününde tüm hızıyla devam ediyor. Havadan ve karadan ateş altına alınan Tel Abyad ile Resulayn kentlerinin kırsalındaki 15 köy temizlendi.

Operasyonda şimdiye kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın üçüncü gününde 2 şehidimiz, 5 yaralımız var. İşte Suriye operasyonundan gelen son dakika haberler:

ABD askerleri ilk kez görüldü: Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna başlattığı operasyonun üçüncü gününde ABD askeri unsurları ilk defa Gire Spi’de çatışmaların yaşandığı bölgelerin yakınlarından göründü.

ABD konvoyunun 6 Hummer ve 1 Land Cruiserden oluştuğu öğrenildi. ABD Başkanı Trump, sınır bölgesindeki 50 kişilik ABD gücünün çekildiğini duyurmuştu.

Operasyondan önce ABD askerleri Rojava sınırındaki iki gözlem noktasında bulunuyordu.

Türkiye’nin operasyonu öncesinde ABD askerleri bölgeden ayrılmış, ABD Başkanı Trump da askerin bölgeden ayrıldığını teyit etmişti.

Buna karşın Rudaw’ın ABD bayrağı çekilmiş Hummer ve Land Cruiser araçlarının görüntülerini çekerek, “ABD güçleri çatışmaların olduğu bölgede harekete geçti!” başlığı ile vermesi dikkat çekiyor.

İşte o video...

3 asker şehit 3 yaralı

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde PKK/PYD terör örgütü tarafından havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda 6 asker yaralandı. Yaralı askerlerden Yunus Mermer (30), Abdulhamit Bilgen (30) Hacı Bedek tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. 3 askerin tedavisi ise sürüyor.

Hulusi Akar rakam verdi

Barış Pınarı Harekatı’nın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:  Harekat planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi."

Teröristler camilerde gizleniyor

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından paniğe kapılan teröristlerin, özellikle Tel Abyad bölgesinde TSK ve SMO unsurlarının hassasiyetini bildiği için camilere gizlendiği ve buralardan saldırılar düzenlediği belirlendi. Teröristlerin, aynı zamanda insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçakları ile görüntü alınmaması için bazı noktalarda lastik yakarak, karartma uyguladığı aynı zamanda sıkça yer değiştirip, gizlenmeye çalıştığı bildirildi.