Abone Ol

Yaz'ın Öyküsü dizisinde kim kimdir?

Kanal D’nin, yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği, yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın yaptığı, senaryosunu İlker Arslan, Cem Görgeç, Cenk Boğatur, Gamze Arslan’ın kaleme aldığı, oyuncu kadrosunda; Vildan Atasever, Tansel Öngel, Ece Çeşmioğlu, Çağdaş Onur Öztürk...

Yaz'ın Öyküsü dizisinde kim kimdir?

Yaz'ın Öyküsü 1. bölüm 1. fragman

Yaz'ın Öyküsü 1. bölüm 2 fragman

Yetiştirme yurdunda büyüyen ve tek hayali özgürlüğüne kavuşmak olan Yaz’ın hikayesinin konu alındığı dizinin konusu şöyle; 18 yaşındayken hamile kalan, doğumda öldüğünü sandığı bebeğinin yaşadığını tam 18 yıl sonra öğrenen bir kadının tepkisi ne olur? Ya olup bitenlerden habersiz, sorumluluk almaktan köşe bucak kaçan müzisyen baba bu işe ne der? Annesiyle babasını hiç tanımamış, yetiştirme yurdunda büyümüş bir genç kız, bu sarsıcı gerçeği kabullenebilir mi? Bu akşam Kanal D’de başlayacak “Yaz’ın Öyküsü” işte bu soruları ve şaşırtıcı yanıtlarını ekrana taşıyacak.

YAZ (Ece Çeşmioğlu)
Dışı asi, içi kırılgan

18 yaşında, dikkat çekici, otantik bir güzelliği olan, aykırı, son söyleyeceğini en başta söyleyen, damarına basıldığında gözü hiçbir şeyi görmeyen, hayattaki en büyük amacı kendi ayaklarının üzerinde durmak olan asi bir genç kız... Annesi Umut ve babası Mert’i tanımamış, bir yetiştirme yurdunda büyümüş. Yurtta en yakın arkadaşı Ekim’le aile gibi olan Yaz, Ekim’e annelik yapacak kadar da güçlü bir karaktere sahip. Dışarıda asi, başına buyruk, gerektiğinde özgürlüğü için mücadele edebilen Yaz, iç dünyasında aslında kırılgan ve duygusal bir kız çocuğu saklıyor.

VİLDAN ATASEVER FOTOGALERİ

UMUT (Vildan Atasever)
Kadınlar seviyor, erkekler çekiniyor

36 yaşında, başarılı, kuralcı, erkeklere karşı son derece güçlü bir duruşa sahip, hem bu özelliği hem de hazırladığı televizyon programı nedeniyle kadınlar tarafından çok sevilen, erkeklerinse bir o kadar temkinli yaklaştığı güzel bir kadın... Küçük yaşta fakir bir mahallede annesi Saniye ve kız kardeşi Armağan ile yaşarken, burslu olarak üniversiteyi kazanıyor. Üniversitede aşık olduğu Mert’le bir gecelik ilişkisi, neredeyse tüm hayatını etkileyecek olaylar zincirini başlatıyor.

MERT (Tansel Öngel)
Doktor ailenin kural tanımaz oğlu

36 yaşında, uzun boylu, atletik yapılı, kadınların peşinden koştuğu, dağınık, yakışıklı, seksi, kural tanımaz, maceracı, yardımsever ve tutkulu bir adam. Kuşaklar boyunca doktor olan bir aileden gelen Mert’in maceracı ruhu, onu daha küçük yaşlardan itibaren motosikletlere yöneltmiş ve motosikletlerle iç içe olan bir meslek seçmesine yol açmış. Geçmişte Umut’la tek gecelik bir birliktelik yaşayan Mert, hamileliği duymanın verdiği ilk panikle aldırmaları gerektiğini söylemiş ama o gece yaptığı kaza yüzünden gelemeyip, babası tarafından apar topar yurtdışına gönderilmiş. Yıllarca Umut ile karnındaki bebekten habersiz yaşamış.

TUNÇ (Çağdaş Onur Öztürk)
Umut’un peşindeki çapkın

41 yaşında, kibirli, zengin, çapkın, flörtöz, çekici bir adam. Umut’un programının yapımcısı olan Tunç, her ne kadar çapkın olsa da Umut’a takıntı derecesinde bağlı... Onu daha çok gençken keşfedip televizyon piyasasına sokmuş, şöhret basamaklarını tırmanmasına yardım etmiş. Umut’u tavlamak için her türlü jesti yapmış, hediyelere boğmuş, yine de defalarca tekrarladığı evlilik teklifini kabul ettirememiş. Yaz’a da son derece iyi davranan ve babası Mert’in veremediği her hediyeyi veren Tunç’un asıl derdi aslında Umut’un gözüne girmek...

CANER (Deniz Gürzumar)
Para ve özgürlük tutkunu

19 yaşında, gözükara, müzikle uğraşan bir genç. Ferhat’la daha çok küçükken yurtta tanışmış olsa ve çok iyi anlaşsa da, iş konusunda ondan ayrı düşüyor. Caner’e göre amacına ulaşmak için her yol mübah ve her defasında adaleti kendi yöntemleriyle sağlamaktan yana... Müzikle uğraşan Caner, Ekim’e aşık olduğunu ise herkesten gizliyor. Dört arkadaş gibi Caner’in de en büyük hayali mahalleden kurtulmak, paraya doymak ve özgürleşmek.

FERHAT (Tarık Ündüz)
Tek hayali platonik aşkıyla kaçıp gitmek

19 yaşında, yakışıklı, bıçkın, eli sert ama kalbi yumuşak, adalet duygusu gelişmiş, karizmatik bir genç... Yaz ve Ekim’le yetiştirme yurdunda tanışmış ama daha sonra Caner’le birlik olup yurttan firar etmiş. En büyük amacı içten içe aşık olduğu Yaz ile yaşadıkları yerden kaçıp mutlu olmak... Gözü çok yükseklerde değil. Yaz, Caner ve Ekim’le birlikte uzaklara gitmek için para biriktiren Ferhat, bileğinin hakkıyla kazansa da bazen arkadaşı Caner’in tetiklemesiyle tehlikeli ve yanlış işlere de giriyor. Beraber büyüdüğü Caner’le birçok konuda çatışsa da ondan kopamıyor, vicdani olarak ona hep bağlı kalıyor.

EGE (Batuhan Ekşi)
Üniversitenin popüler çocuğu

18 yaşında, uzun boylu, yakışıklı, kendini beğenmiş, egoist, üniversitenin popüler ve zengin çocuğu. Tunç’un kardeşi. Abisiyle sık sık sorumluluk, hayat ve çalışma konusunda çatışmalar yaşıyor. Tunç çalışıp, emeğiyle kazanıyor ama o çalışmadan elindeki parayı har vurup harman savuruyor. Kendisini karşı konulmaz bulan ve elde edemeyeceği kız olmadığını söyleyen Ege için Yaz iyi bir sınav oluyor.

EKİM (Tuğçe Açıkgöz)
Yaz sayesinde kendini buldu

18 yaşında, duru bir güzelliği olan, naif, duygusal anlamda güçsüz, bağımlı kişilik yapısına sahip bir genç kız... 6 yaşında yurda giren, kimseyle konuşmayan Ekim, yurtta Yaz’ın şefkati ve sevgisiyle kendisini bulmuş. Yaz’ın onu her düştüğünde kurtarması ve beraber yaptıkları planlar nedeniyle Yaz’a bağımlı bir karakter haline gelmiş.