Abone Ol

Tülin Şahin'den fit olmanın 11 basit yolu

Düzenli spora gidiyor, detoks yapıyor, pizzadan, hamurişinden uzak duruyorsunuz. Ama hâlâ istediğiniz sonuçlara ulaşamıyorsunuz. Metabolizmanız yavaş mı? Su içseniz yarıyor mu? Spor yapıyor ama eriyemiyor musunuz? Sorun sizde değil, doğru bildiğiniz yanlışlarda.

Tülin Şahin'den fit olmanın 11 basit yolu

Bir bilene danışın: Top model Tülin Şahin ‘Her Daim Fit’ adlı yeni kitabıyla modellerin güzellik ve spor rutinlerini anlatıyor. Hürriyet'ten Aslı Barış, top modele, mantıları, çikolataları götürüp manken gibi görünmenin yollarını sordu.. İşte o söyleşi..

DETOKS İÇECEKLERİNE DİKKAT

Taze sıkılmış mevye ve sebze sularını tüketmek çok moda. Hesapta sağlık adına yapıyoruz. Ama günde üç öğün bunları tüketirseniz metabolizmanız yavaşlayabilir. En önemlisi şeker deposunu mideye indirmiş olabilirsiniz.

SNOB DİYETİ

En iyi şampuanı, kremi kullansanız da midenize çöplük muamelesi yapıyorsanız olumlu sonuç beklemeyin. Çünkü bedeninizi besleyen kana abur cubur yediriyorsunuz. Snob diyetinin felsefesi her besinin en iyi, rafine ve kalitelisini, istediğimiz kadar tüketmek. Uzmanlar, bu yöntemle kilo alma oranımızın düşeceğini söylüyor. Ayrıca kaliteli yiyecekler beş duyumuza hitap ettiğinden vücut tatmin oluyor. Bu da kilo alma riskinizi düşüyor.

ÖĞLE SALATAYA SON

Bana “Formunuzu nasıl koruyorsunuz” diye soranlara cevabım ‘öğle salata yemeyerek’ oluyor. Kahvaltıyı kral gibi, öğle yemeğini prens gibi akşam yemeğini de fakir gibi yiyeceksin. Öğle saatlerinde vücudun enerjiye ihtiyacı var, ne yerse yakmaya hazır. Siz ona zorla salata yediriyor, iki saat sonra da acıkıyorsunuz. Büyük hata!

SİHİRLİ NUMARA 21

Birçoğumuz diyete pazartesi başlar. Haftasonları da bozar. Büyük hata! Çünkü bedenin hafızası sandığınızdan kuvvetli: İstediğiniz kadar hafta içi sağlıklı beslenin, beyniniz daha cuma sabahından hafta sonu istediğinizi yiyeceğinizi bilir. Metabolizmanızı şaşırtın: Rutininizi değiştirin. Pazartesi-Cuma istediğinizi yiyin, hafta sonu sağlıklı beslenin. Ama bedeninizi uzun süre bu ritimde de tutmayın. Çünkü bedenin kendini yenilemesi 21 gün sürüyor yani her değişikliğe 21 günde bir alışıyor.

HAMBURGER, MANTI SERBEST!

Bazı yemekler haksız yere kötü üne sahip. Pizza, hamburger ve mantı. Hamburgerde sosu ve miktarı abartmayıp, kızarmış yerine fırında patates yerseniz sorun yok. Pizzada kritik nokta hamurunun ince, malzemelerinin de az yağlı olması. Mantı da hamuru kalın değilse ve kızartılmamışsa gayet masumdur.

MODELLER HANGİ BALIĞI YER?

Öyle her balığın eti yenmez! Bu konu, biz modeller için kuaförümüz, makyözümüz kadar önemlidir. Tüm modeller somon ya da ton balığı yer. Özellikle kuzey denizlerinden gelen somon en iyisi çünkü eti daha yağlı. Ama bu yağ, doğru yağ. Korkmaya gerek yok!

KALÇA İÇİN ALTIN FORMÜL: 45X30

Düzenli spora gidiyor, hâlâ istediğiniz sonuçlara ulaşamıyorsanız bazı şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. 45 dakika- 1 saat kardiyo ve 30-40 dakika ağırlık çalışması kalçadaki fazlalık sorununu rahatça çözer