Abone Ol

Tevhid: Oy kullanma yaratıcıya şirk koşma

Tevhid Dergisi tarafından Diyarbakır’da üzerinde, “Oy kullanma, Yaratıcına şirk koşma” yazan broşürler dağıtıldı. Derginin internet sitesinden yapılan açıklamada ise, oy kullanmamaları için seçim gününe kadar 1 milyon kişiye kısa mesaj, 5 milyon kişiye de e-posta gönderileceği...

Tevhid: Oy kullanma yaratıcıya şirk koşma

Tevhid Dergisi tarafından, Diyarbakır’da üzerinde “Oy kullanma, Yaratıcına şirk koşma” yazan ve içeriğinde ayet ve yasaların karşılaştırıldığı broşürler dağıtıldı. Özellikle merkez Bağlar ilçesinde yoğunlukla dağıtılan broşürlerde, vatandaşların seçimlerde hiçbir partiye oy vermemeleri istendi. Broşürlerde, “Büyük bir seçimle karşı karşıyayız. Ya Allah’ın hükmünü ve şeriatını ya da O’nun dışındaki küfür kanunlarının mimarlarını destekleyeceğiz. Mühür bizim elimizde. ‘Evet’ diyeceğimiz hiçbir parti bize, çocuklarımıza, ülkemize ve dünyaya barışı, huzuru getiremeyecek. Çünkü huzuru yalnızca ve yalnızca İslam şeriatı tesis edebilecek. Seni yaratan, yerden ve gökten çeşit çeşit nimetlerle rızıklandıran, yerde ne varsa senin emrine amade kılan Rabbine isyan etme. Hüküm koymak Allah’a ait iken, kendi partilerini hatta ailelerini dahi idare edemeyen sözde vekillere seni yönetme, hayatını düzenleyecek (!) kanunları yapma yetkisi verme" denildi. Broşürlerde, yasalar ve ayetler ise şu şekilde karşılaştırıldı:

"TBMM diyor ki, ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Yasama, yürütme ve yargı yetkileri de çeşitli devlet organlarına aittir.’ (Anayasa, 6-9 maddeler) Allah (cc) diyor ki, ‘Hüküm sadece Allah’a aittir. O size kendisinden başkasına ibadet etmemenizi emretmiştir. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.’ (Yusuf süresi 40’ıncı ayet) TBMM diyor ki, ‘Evli veya bekar tüm kadın ve erkekler, zina ettikleri taktirde herhangi bir suçla karşılaşmazlar.’ Allah (cc) diyor ki, ‘Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.’ (Nur suresi 2’nci ayet). TBMM diyor ki, ‘Hırsızlık yapan kişinin cezası bir yıldan üç yıla kadar hapistir.’ Allah (cc) diyor ki, ‘Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah’tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir. (Maide süresi 38’inci ayet)”

1 MİLYON İNSANA MESAJ GÖNDERİLECEK
Öte yandan, derginin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Haziran seçimlerinin, bu seçimlere katılan partileri ve oy kullanacak seçmeni ilgilendirdiği kadar Müslümanları da ilgilendirdiği” belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Seçimler özellikle 'Oy kullanmanın hükmü' üzerinden tevhidi insanların gündemine sokmak için önemli bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmek için bizler de Allah Azze ve Celle izin verirse bazı faaliyetlerde bulunacağız. 1-7 Haziran arasında yapacağımız bu çalışmalardan haberdar olabilmeniz için size kısa kısa bilgiler vermek istiyoruz. Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Şanlıurfa, Manisa, Kahramanmaraş, Van, Denizli, Mardin, Malatya, Trabzon illerinde yaşayan 1 milyon kişiye oy kullanmaktan sakındıran içerikte kısa mesaj gönderilecek. 30'a yakın ilde insanların yoğun bir şekilde bulundukları mekanlara Allah Azze ve Celle'nin ayetleri ile TBMM kanunlarının karşılaştırıldığı afişlerden 30 bin adet yapıştırılacak. Yine 30'a yakın ilde 950bin adet broşür dağıtılacak. 5 milyon kişiye e-mail gönderilecek. 300 bin adet küçük boyutlu stickerlar meskenlerin girişlerine yapıştırılacak."

MEHMET PİŞKİN(İHA)