Abone Ol

Kurumsal Firmalar İçin İnstagram Kullanımı Nasıl Olmalı?

Kurumsal Firmalar İçin İnstagram Kullanımı Nasıl Olmalı?

Firmalar, başta İnstagram olmak üzere ürün ve hizmetlerini ücretsiz şekilde geniş kitlelere duyurmak için sosyal medyayı aktif olarak kullanmalıdırlar. Bir firma İnstagram, Google plus, Facebook, Twitter, Pinterest gibi sosyal medya platformları arasında en gözde ve en çok kullanıcıya sahip olan bu site ve uygulamaları aktif olarak kullanmak konusunda özel çalışmalar yapmalıdırlar.

Firmalar için sosyal medya hesaplarında bulunan takipçi sayısı çok büyük bir önem arz etmektedir. "İnstagram takipçi satın al, daha çok satış yap" sloganı ile yaptığımız kampanya çerçevesinde, firmalar ile İnstagram takipçilerinin onlara sağlayacağı yararlar hususunda görüşmeler gerçekleştirmekteyiz.

Firma hesabını çok sayıda kişi takip ediyorsa firmanın bilinirliği, güvenilirliği ve müşteri potansiyeli artış göstermektedir. Firmanın hesaplarında az takipçi varsa, müşteriler onlara şüphe ve güvensizlik içerisinde yaklaşmaktadır. Bu anlamda firmaların takipçi satın almaları önemli bir husustur. Twitter, facebook dışında İnstagram takipçi satın alma işlemi bir firma için son derece gerekli bir eylemdir. Firma olabildiğince fazla takipçi satın almalıdır ki ürünleri için yeni bir pazar oluşturup, insanların akıllarında güvenilir bir firma olarak yer edinebilsinler.

Firmalar İçin Sosyal Medya Yönetimi

Takipçi satın almak ile işlem bitmemektedir, firmalar sosyal medya uzmanlarına ihtiyaç duyarlar. Firma bünyesinde bu iş için yeterli bilgi birikimine sahip birisi yoksa, bu işi profesyonellere bırakmak en iyisidir. Ne yapar bu sosyal medya uzmanı? Sizin sosyal medya platformlarında oluşturduğunuz hesapları yöneterek belirli periyotlarda kaliteli içerikler, firmanızdan haberler, kampanyaları paylaşır ve bunların daha geniş kitlelere ulaşması için özel teknikler kullanırlar.

Sosyal medya uzmanlarının ürün, kampanya ve haberlerinizi daha geniş kitlelere ulaştırmak için uyguladıkları teknikler arasında doğru etiketleme, ilgi çekici tanıtım metni ve görseli oluşturup yayınlama, farklı platformlarda bu gönderileri paylaşma gibi işler yer alır.

Bu anlamda sosyal medya hesaplarını yöneten kişiler sizin marka tanınırlığınız ve ürün satışınız hususunda size artı bir değer kazandıran insanlardır. Kendi sosyal medya uzmanınızı bulamıyorsanız bu hususta bizlerden yardım isteyerek, tanıdığımız uzmanları size yönlendirmemizi isteyebilirsiniz.

Firmalar İçin İnstagram'ın Avantajları

İnstagram'ın kendisinde olan özelliklerden dolayı firmalar için pek çok yarar oluşturmaktadır. Başta firma tanınırlığını arttırma, ürün pazarlama, marka bilinirlik çalışmaları yer alır ve bu anlamda firmaların üst düzey yarar sağlamaları İnstagram ile mümkündür.

İnstagram görsel odaklı paylaşım yapılan bir alan olduğu için ve sosyal medya kullanıcıları okumayı sevmeyen yalnızca görsellere bakıp geçen çoğunluğa sahip bir kitle olduğu için firmanızın pazarlama kanalı olarak rahatça kullanabileceği bir alandır. Pazarlama yaptıkça daha fazla takipçi kazanarak büyük bir kitleye sahip olabilirsiniz.

Bir Firmanın Sosyal Medya Hesaplarında Kaç Takipçi Olmalıdır?

Bu sorunun cevabı firmanızın türüne ve hizmet verdiği alana göre değişiklik göstermektedir. Her firma için en fazla takipçi sayısına ulaşabilmek hedef olmalıdır, ancak bazı firmalar için diğerlerine göre daha fazla takipçiye ulaşmak şarttır. Bu firmalar özellikle giyim, elektronik, ilginç ürünler, ev gereçleri, kırtasiye ürünleri, hediye üzerine olan firmalardır. Bahsettiğimiz firmaların İnstagram ile sıcak satış yapma potansiyeli diğer firmalara göre oldukça yüksek olduğundan dolayı bu firmalar ellerinden geldiğinceİnstagram takipçi satın almalıdır.

İnstagram dışında Twitter, Facebook gibi sosyal hesaplarınızda da belirli bir oranda takipçi olması şarttır ancak İnstagram kadar büyük avantajlar bu platformlarda söz konusu olmadığı için firma öncelikli olarak İnstagram'a özen göstermeye çaba sarf etmelidir ki daha kolay başarıya ulaşsın.