Abone Ol

Sinem Sülün: Para koparma derdinde değilim

Eski eşinin ailesi tarafından yatak odasına yerleştirilen dinleme düzeneği sonrası, olaylı bir boşanma süreci geçiren eski model Sinem Sülün’ün hukuk mücadelesi devam ediyor. Cadde’ye konuşan eski model, “Para koparmaya çalıştığımı söyleyip iftira atanlar oldu. Para koparma...

Sinem Sülün: Para koparma derdinde değilim

Türkiye güzelinin yatak odasında böcek şoku!

Mahremime saldırdılar

Yatak odasında bulduğu dinleme düzeneğinin ardından evliliğini bitiren Sinem Sülün, “Mahremime saldırdılar”dediği eski eşiyle hukuk savaşını sürdürüyor

Evli olduğu dönemde, yatak odasına üçlü priz içerisinde dinleme düzeneği yerleştirdikleri iddiasıyla eski eşi ve ailesiyle mahkemelik olan 2005 Miss Model of Turkey birincisi Sinem Sülün, başına gelen talihsiz olayları ilk defa Cadde’ye anlattı.

Mustafa Yüksel’le ne kadar beraberlikten sonra evlendiniz?

İki buçuk senelik beraberlikten sonra evlendik.
23 yaşındaydım. Hem yaşım hem de kariyerim için biraz beklemek istiyordum. Nişanlılık dönemimizde anne ve babasının isteğiyle bana mesleğimi bıraktırdı.

Kayınvalideniz Birsen Yüksel ne zaman     evliliğinize müdahale etmeye başladı?

Düğünde, eşya ve gelinlik seçiminden başlayarak her şeye karıştı. Başlarda beni istemediğini hiç düşünemedim. Çünkü yaptıkları ‘klasik erkek annesi tavrıdır’ dedim geçtim. Ama öyle değilmiş.  Evlendikten sonra Mustafa, ailesinin etkisiyle anne ve babamla görüşmemi yasakladı. Annemler boşanma olayımız ortaya çıkana kadar bana gelemedi. Ben de onlara gidemedim. Bana “Senin soyadın artık Yüksel oldu. Ailen biziz. Onlar bu eve giremez” dediler. Daha sonra zaten Mustafa’nın ailesi bizim oturduğumuz siteye taşındı.

Aileniz bu duruma tepki vermedi mi?

Ailem İzmir’de yaşadığı için onları ‘yol uzak’ diye idare ettim, söylemedim. Ama bayramlarda da gitmeyince anlayıp tepki gösterdiler.

Yatak odanızdan dinleme cihazı çıktı. Ne zaman bu durumdan şüphelendiniz?

Mustafa’yla aramız çok iyiydi. Ama maddi olarak babasına bağlı olduğu için benim yanımda aldığı kararları uygulayamıyordu. Aramızdaki tartışmaları veya yaptığımız en ufak bir planı, en mahrem konularımızı bile annesinin bildiğini fark ettim. Çünkü bildiklerini saklamıyor, ne duyuyorsa aynen suratıma söylüyordu.

Mesela ne gibi şeyler yaptı?

Bir gün Mustafa’yla tartıştık ama sonrasında barıştık odamızda sarıldık ve film izledik. Filmde, tartışma sahnelerini yüksek sesle izledik. Filmi kapatıp yattıktan sonra gece annesiyle babası geldi. “Güvenlik bizi aradı, kavga ediyormuşsunuz’’ diye kapıya dayandı. O zaman zaten huzurum iyice kaçmıştı.

‘Oğlunu paylaşamadı’

Yüksel ailesinin yatak odanıza dinleme cihazı koyacak kadar ileri gitmesi sizce neyin güvensizliğiydi?

Benim de soracağım ve sorusunu almak istediğim o kadar çok soru var ki,
ben de çok merak ediyorum. Aldatılma şüphesiyle bunu koydular desem, Mustafa’yı bu hayatta annesinden bile çok seven tek kişi benim. Çünkü onunla nefes alıyordum, gözünün içine bakıyordum. Bence annesinin kıskançlığıda buradan başladı ve ’Bu kız benim oğlumu nasıl bu kadar çok sevebilir?’ diye bunları yaptı.

‘Hiç konuşmadan ayrıldık’

Boşanma noktasına     nasıl geldiniz?

İzmir’den annemler gelmişti ama görüşmem yasak olduğu için evime davet edemedim. Zorla izin alıp yanlarına gittim. O gün içinde sürekli Mustafa’dan “Olmuyor, nefes alamıyorum” diye mesajlar aldım. Annemler beni akşam eve bıraktı. Daireye ablamla çıktık. Bir süre sonra aşağıdan ablamı bekleyen annemleri, Sami ve Birsen Yüksel’in siteden attırmaya çalıştığı haberi geldi. Mustafa’ya “Ne oluyor” diye sormaya fırsat kalmadan annesiyle babası kapıya geldi. Mustafa’yı aldı götürdü. Hiçbir şey konuşmadan ayrıldık. Babası Sami Yüksel, Mustafa’yı götürürken “Sizi boşuyorum” dedi ve bu duruma geldi.

Mustafa evden gittikten sonra neler oldu?

Ailem aylar sonra evime girdi. Evde yaşananları bildiklerini ve dinlendiğimden şüphelendiğimi söyledim. Sonra babamla araştırdık. Her köşeye baktık ve yatak odasında prizin içinde cihazı bulduk.

Cihazı bulduktan sonrada mı Mustafa’ya ulaşamadınız?

Hattını kırmış. Annesinin evine gittiğimde kapıdan babası beni itekleyerek kovdu.

Boşandıktan sonra tekrar dinleme cihazı için dava açmanız eleştirildi, ne diyeceksiniz?

Boşanma kararı alıp, dinleme cihazını yatak odamda bulmam ve suç duyurusunda bulunmam eş zamanlı oldu. Boşanma davası açtığımda dinleme cihazıyla ilgili savcılığın soruşturması devam ediyordu. Nitekim kısa bir zaman içerisinde dinleme cihazının içindeki sim kartın Sami Yüksel’e ait olduğu tespit edildi ve akabinde ceza davası açıldı. Boşanma davam sonuçlandı, ancak ceza davası halen devam ediyor. Manken olmamdan dolayı ikinci bir dava açınca para koparmaya çalıştığımı söyleyip iftira atanlar oldu. Ben para koparma derdinde falan değilim. Kimse özelinin bu kadar ortaya dökülmesini istemez. Ama mağdur oldum ve bu davalarla kişisel haklarımı savunuyorum.

MELiS GÜVENÇ/Milliyet