Abone Ol

Rüveyda Öksüz: Sevgilim özgüvenli olmalı

Rüveyda Öksüz’le 2013 yılında Türkiye güzeli olunca tanıştık.  Ardından oyunculuğu tercih eden Öksüz, Sen Benimsin dizisinin de başrolü. Oyuncu hayatına girecek erkeğin dürüst, kararlı ve özgüvenli olması gerektiğini belirtiyor. Öksüz, Vatan'dan Banu Duran ile...

Rüveyda Öksüz: Sevgilim  özgüvenli olmalı

İşte o söyleşiden satır başları..
Fox TV’de yayınlanan yeni diziniz Sen Benimsin’deki rolünüzden bahseder misiniz?

Dizide Nağme karakterini canlandırıyorum. Eğitimli, kültürlü, varlıklı bir ailenin tek kızı olan genç bir piyanist. Bu güzel kriterlere rağmen bu yaşına kadar kendi kararlarını annesinin baskıları ve ısrarcı yönlendirmeleriyle verememiş fakat içinde hep bunun sıkıntısını yaşamış bir kız. Ejder’e aşık olması ile kararlarını kendi alarak hayatını değiştirecek bir yola, maceraya başlamakta da tereddüt etmeyecek cesarete sahip yapıda bir karakter.

Bu diziyi kabul etme nedeniniz neydi; ne cezbetti sizi?

Senaryoyu okurken çok etkilendim ve Nağme olmayı çok istedim. Karşılaştığı tüm kötülüklere yaşadığı tüm sorunlara rağmen iyi niyetini korumayı başaran güçlü, kararlı bir kız Nağme. Bunun yanında usta oyunculardan oluşan bir kadromuz var ve hikayemizi Kudret Sabancı hayata geçiriyor. Çok severek büyük bir hevesle başladığım bir proje oldu.

Pek çok yaz dizisi vizyona girdi veya girecek. Eğer diziniz tutmazsa çok üzülür müsünüz?

Ben bu projeye çok inanarak ve güvenerek başladım yine de çok sayıda dizinin yayına girip kaldırıldığı şu dönemde herşeyin olabileceğinin farkındayım tabii ki. Ben harika bir senaryonun içinde harika oyuncularla birlikte çok sevdiğim bir karakteri canlandırıyorum ve çok kaliteli bir işin içindeyim. Olur da dediğiniz gibi bir senaryoyla karşılaşırsam, bu projenin hakettiği değeri göremediği için üzülürüm ama yaptığım bu işin mutluluğunu da hep yaşarım.

TÜRKİYE GÜZELİ OLMAK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ MİSS TURKEY BENİM İÇİN ARAÇ DEĞİL AMAÇTI

2013 yılında güzellik yarışmasına katılırken amaç, oyuncu olmak mıydı? Yoksa oyunculuk sonradan karar verdiğiniz bir şey mi?

Türkiye güzeli olmak benim çocukluk hayalimdi dolayısıyla Miss Turkey benim için araç değil amaçtı. Hayalimi gerçekleştirdim ve bunun haklı gururunu yaşadım. Şimdi ki amacım da içinde bulunduğum projelerde başarılı bir oyuncu olarak anılmak.

Formunuzu nasıl koruyorsunuz? Günde kaç saat ve hangi sporları yapıyorsunuz?

Neredeyse haftanın her günü çok yoğun bir şekilde çalışıyorum. Spor yapmaya hiç vakit bulamıyorum. Yani şu anki formumu sadece Nağme’ye borçluyum diyebilirim.

Peki beslenme; devamlı diyette yaşayanlardan mısınız? Canınız çok tatlı istediğinde ne yaparsınız?

Yemeğe karşı koyamayanlardanım. Canımın çektiği herhangi bir şey olduğu zaman hiç düşünmeden yiyorum ama kararında yemeye gayret ediyorum

ASTRONOMİ OKUYUNCA UZAY BİLİMLERİNE İLGİM DAHA DA ARTTI

Evlenip çocuk yapmak hayalleriniz arasında mı?

Benim için her şeyin bir vakti ve sırası var. Şu anki amacım mesleki kariyerimde emin adımlarla ilerlemek. Önümüzdeki zamanlarda tabii ki de her kadın gibi evlilik ve çocuk hayalimi de gerçeklestirmek istiyorum.
Okuduğunuz astronomi bölümüyle ilgili neler yapmayı planlıyorsunuz? Bu bölümü tesadüf eseri mi seçtiniz?

Bu bölümü seçmemdeki neden ilgi duyduğum alanda akedemik olarak kendimi geliştirmekti. Bilinçli olarak verdiğim bir karardı diyebilirim. Üniversite eğitimimin başından bugüne kadar öğrendiklerim sayesinde uzay bilimine ilgim ve merakım daha da arttı. Mezun olduktan sonra muhakkak öğrendiklerimle ilgili çalışmalar da yapmak istiyorum.

Aşık olacağınız erkekte mutlaka ne olması ( yakışıklılık, espri yeteneği vb.) ve ne olmaması gerekir?

Dürüst, kararlı, güvenilir, özgüvenli ama alçakgönüllü olmalı. Kibirli, ukala ve bencil olmamalı.

Rüveyda Öksüz kimdir ?