Abone Ol

O Hayat Benim'in Bahar'ı Ezgi Asaroğlu kimdir?

Radikal'den Oktay Volkan Alkaya, O Hayat Benim'in hanımefendi kızı Bahar'ı Ezgi Asaroğlu'nun kariyer hikayesini yazdı.. İşte o yazı...

O Hayat Benim'in Bahar'ı Ezgi Asaroğlu kimdir?

Ezgi Asaroğlu son yıllarda televizyon ekranlarının en çok konuştuğu isimlerden biri. FOX TV'nin çok konuşulan dizisi, Pazar akşamları reytingleri alt üst eden yapım O Hayat Benim'de Bahar karakterine hayat veren Asaroğlu, 11 yılı aşkın kariyerinde pek çok yapımda çok önemli roller üstlendi. Onun en çok dikkat çekici özelliği ise 2004 yılından bu yana kariyerine soluksuz bir şekilde ara vermeden devam etmesi.

Ancak Ezgi Asaroğlu'nun yerinde olsa pek çok sanatçınun kariyerine ara vermek isteyebileceği bir olay yaşadı genç oyuncu. İşte size ekranlara baharı getiren Ezgi Asaroğlu'nun kariyer hikayesi...

18 Haziran 1987'de İzmir'de dünyaya gelen Ezgi Asaroğlu, burcunun enerjik ve sempatik özelliklerini üstünde toplamış bir İkizler kadını. İzmir'de dünyaya gelen Ezgi Asaroğlu, Üniversite eğitimini İstanbul'da tamamladı. İStanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde okuyan Asaroğlu, Antropoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilim Dalı'nda lisans yaptı. Asaroğlu ilk olarak 2004 yılında Bir Dilim Aşk dizisinde yüzünü Pelin karakteriyle gösterdi. 2005'te Emret Komutanım'da Gülenay karakterini canlandıran Asaroğlu, aynı yıl "Ne Gezer Aşk Dağlarda" adlı bir kısa filmde rol aldı.
2006'da yine Gülenay karakteriyle Kızlar Yurdu adlı dizide yer alan Asaroğlu, ilk büyük çıkışını Hatırla Sevgili dizisindeki Rüya karakteriyle yaptı. Döneminin en çok izlenen yapımlarından olan Hatırla Sevgili'de çok merak edilen bir karaktere hayat veren Ezgi Asaroğlu performansıyla dikkat çekmişti.
2007 yılında Menekşe ile Halil dizisinde Canay karakterine ve Yolcu dizisinde Kader karakterine hayat veren Ezgi Asaroğlu, aralık vermediği kariyerinde çok fazla reklam projesinde de yüzünü gösterdi.

Bir dönemin fenomen dizisi Binbir Gece'de 2008 yılında Duru karakteriyle yer alan Ezgi Asaroğlu, büyük yapımların oyuncusu olduğunu bir kez daha ıspatladı. Asaroğlu aynı yıl içerisinde Gece Sesleri adlı dizide Zehra karakteriyle seyirci karşısına çıkan Asaroğlu'nun performansları büyük dikkat çekti.

2008 yılı Ezgi Asaroğlu'na yabancı sinemanın da kapılarını açtı. Arash T. Riahi'nin yönettiği For a Moment, Freedom filminde Jasmin karakterine hayat veren Asaroğlu, kariyerini uluslararası alana taşımış oldu.

2009'a beyaz perde ile devam eden Ezgi Asaroğlu, Kampüste Çıplak Ayaklar ile yerli sinemada da boy gösterdi. 2010 yine Asaroğlu için sinema yılı oldu ve güzel oyuncu, En Mutlu Olduğum Yer adlı filmde Elif karakterini canlandırdı.
Asaroğlu'na en büyük şöhreti getiren yapım ise 2011 yılında başlayan Leyla ile Mecnun dizisi oldu. Türkiye'nin fenomen yapımları arasında yer alan projede çok konuşulan Leyla karakterine hayat veren Ezgi Asaroğlu, bu rolü iki yıl boyunca üstlendi ve bu rolle çok sevildi.

Kariyerinin bir anlamda ilk zirve noktası olan Leyla ile Mecnun dizisi, Asaroğlu'nun kariyerine büyük bir hareket getirmenin yanı sıra ilk defa onu sansasyonel bir isim de yaptı.

Diziden olaylı bir şekilde ayrılan Asaroğlu, yaşadıklarını olayın üstünden bir süre geçtikten sonra şu kelimelerle anlattı: "Olayın yaşandığı 22 Eylül Perşembe sabahı Beste Bereket'le gerginlik yaşadık. Beste, daha önce benimle moral bozucu konuşmalar yaptığı için biz zaten bir süredir konuşmuyorduk. Profesyonel olarak işimizi yapıp hayatımıza devam ediyorduk. O sabah set karavanına gelerek benimle konuşmak istediğini söyledi. Ben kabul etmedim. Çok ısrar etti. Bunun üzerine "Ne hakkında konuşacağız?" diye sordum. "Dışarıda kimsenin duyamayacağı bir yerde konuşmak istiyorum" dedi. Açıkçası uzun zamandır nedenini anlayamadığım bir şekilde bana kötü davrandığı için özür dileyeceğini zannettim ve karavanın uzağına gittik."

"Beste benimle konuştuktan birkaç saat sonra Kireçburnu’ndaki çekimimiz bitti. Pasta almak için fırına gittim. O sırada Ushan sete gelmiş ve herkese benim nerede olduğumu sormuş. Fırından çıkmış sete doğru giderken Ushan’ın bana doğru geldiğini gördüm. Çok gergindi ve "Konuşmak istiyorum" dedi. Ben de sabah yaşananlar nedeniyle, "Konuşacak bir şey yok" dedim. Önümde durdu ve konuşmak için ısrar etti. Açıkçası kendini zor tutuyor gibiydi. Bu tavrından huzursuz oldum. Ushan’ın arkasında setten iki kişiyi gördüm ve yardım istemek için baktığım sırada boğazıma yapışan parmakları hissettim. "Sen benim kız arkadaşıma nasıl..." lafıyla beni kaldırıma düşürdü. Parmakları boğazımı öyle sıkıyorduki... Olayla ilgili hatırladığım en güçlü his bu. Etrafımızda onu ayırmak isteyen insanlar olduğunu hatırlıyorum ama benim başından beri mücadele gücüm yoktu ve çok çaresiz kalmıştım."

2012'de Leyla ile Mecnun projesinden yapımcı kuruluşla darp olayından olayı anlaşmazlıklarını bir türlü sonlandıramayan Ezgi Asaroğlu, yayıncı kuruluşun ve kendisinin de açıkladığı şekilde diziyle ilişiği kesildi. Olay medyada Ezgi Asaroğlu üzerinde "Önce Dövüldü sonra kovuldu" şeklinde yorumlandı.

Yaşananlara rağmen mesleğine devam eden Ezgi Asaroğlu 2012'de Cennetten Kovulmak adlı sinema filmiyle beyaz perdeye geri döndü.

2013'te iki farklı sinema projesiyle daha izleyicilerinin karşısına çıkan Ezgi Asaroğlu, Sağ Salim 2 ve Aşk Kırmızı adlı yapımlarda rol aldı. Asaroğlu aynı zamanda 2013'te Yağmurdan Kaçarken ve İşler Güçler adlı dizilerde yüzünü gösterdi.
Ezgi Asaroğlu son olarak 2014 yılında O Hayat Benim adlı yapımda Bahar karakteriyle ekranlara geldi. Asaroğlu hala bu rolü sürdürmekte ve başarılı performansıyla büyük beğeni toplamakta.