Abone Ol

Kurtlar Vadisi'nin Leyla'sı Çiğdem Batur kimdir?

 Kurtlar Vadisi ve Kurtlar vadisi Pusu serilerinde şu ana kadar en uzun soluklu rol alan kadın karakter Özgü Namal'ın canlandırdığı Elif Eylül olarak biliniyordu.

Kurtlar Vadisi'nin Leyla'sı Çiğdem Batur kimdir?

RADİKAL'den  Oktay Volkan Alkaya'nın haberine göre;

Ancak diziye Kurtlar Vadisi Pusu'nun 101. bölümünde dahil olan Çiğdem Batur, bu rekoru kıran tek oyuncu oldu. Peki her perşembe akşamı olduğu gibi, bu akşam da Kurtlar Vadisi Pusu'nun yeni bölümünde izleyicileriyle buluşacak olan Çiğdem Batur kimdir? İşte size instagram paylaşımlarıyla vadide açan çiçek; Çiğdem Batur

Kurtlar Vadisi serileri kadın karakterlerin birer ikişer öldüğü, çoğunun en fazla 1 sezon tutunabildiği yapımlar olarak nam salmıştır. Hele ki Polat Alemdar karakteriyle yakınlaşan ne kadar kadın karakter varsa şu güne kadar Kurtlar Vadisi kabristanında yerini almıştır. Özgü Namal, Nefise Karatay ve Hatice Şendil gibi isimlerin gelip geçtiği Polat Alemdar'ın aşk defterinde, günümüze ulaşabilen tek karakter olan Leyla Türkmen'i Çiğdem Batur canlandırıyor. Özellikle orta doğudaki pek çok ülkede büyük bir hayran kitlesine Kurtlar Vadisi Pusu'daki rolü sayesinde kavuşan Çiğdem Batur, hayatından pek çok kareyi instagramda paylaşıyor. Peki kimdir bu Çiğdem Batur? Kurtlar Vadisi'nden önce neredeydi, ne yapıyordu? Kurtlar Vadisi Pusu'nun bu akşam yayınlanacak yeni bölümünden önce göz atmak isteyebileceğiniz bir Çiğdem Batur hikayesi hazırladık. İşte size 15 maddede Kurtlar Vadisi'nin Leyla'sı Çiğdem Batur...

Çiğdem Batur, 13 Temmuz 1982 Düzce doğumlu.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Çiğdem Batur, 2000-2004 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi - Grup Mimus Tiyatro Topluluğunda oyunculuk yaparak sanat hayatına başlamış bir isim. Aynı zamanda Başkent İletişim anlatım iletişim kursu, diksiyon, spikerlik, sunuculuk eğitimi alan Çiğdem Batur, Sanat Akademi - tiyatro ve oyunculuk eğitimi, Başkent İletişim anlatım iletişim kursu, seslendirme eğitimleri görerek alt yapısını kuvvetlendirdi. Çiğdem Batur 2004 yılında ART televizyonunda "Alışveriş Çantası" adlı bir programın sunuculuğunu yaptı.

Bu dönemde TRT'de çeşitli programlarda sunuculuk, oyunculuk, program ve yönetmen asistanlıkları görevlerinde bulunan Çiğdem Batur, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Çiğdem Batur seslendirme çalışmalarıyla tanınan bir sanatçı.

Çiğdem Batur şu güne kadar beş farklı tiyatro oyununda rol aldı. Bu oyunlar;

Baş Belası (Eray Yasin Işık) - Tiyatro Esen
Macbett (Eugene Ionesco)
Kulaktan Kulağa (Lady Issabel)
Bir Şehnaz Oyun (Turgut Özakman)
Philipp Hotz’un Büyük Öfkesi (Max Frisch)

Çiğdem Batur bunun yanında Soğan adında kısa metraj bir filmde de rol aldı.

Çiğdem Batur, başarılı diksiyonu sayesinde pek çok programda da sunuculuk görevi üstlendi. Bu işlerinden bazıları:


TRT 1 “Savaşta Barışta Türk Ordusu” - Program Sunuculuğu 2006 (23. Bölüm)
TRT 2 Politika Kulvarı - Kulvar Farkı Bölümü Yapımı-Sunumu 2004 - 2005 (26. Bölüm)
ART TV - Alışveriş Çantası - Program Yapımı ve Sunumu - 2004
TRT 1 "Gençlik Her Zaman- Program Sunuculuğu

Çiğdem Batur'un 2003 yılında aktif olarak televizyon kanallarında stajdan asistanlığa çeşitli görevlerde çalışmışlığı da bulunmakta. Bu işlerinden bazıları:

Kanal D - Haber Merkezi(Bülteni) - Staj - Ağustos 2003
TRT 1 - Bizim Evin Halleri - Yönetmen Asistanlığı - 2003
TRT 1 - Ablam Böyle İstedi - Yönetmen Asistanlığı - 2003
TRT GAP - Ezgi Günü - Program Asistanlığı - 2002 / 2003

çeşitli markaların internet reklamlarında yüzünü gösteren Çiğdem Batur, ilk olarak 2006 yılında Gümüş dizisinde yer alarak yüzünü geniş kitlelere gösterme şansı buldu.

Gümüş dizisinden sonra Çiğdem Batur, 2007-2008 sezonunda Vazgeç Gönlüm dizisinde Defne karakteriyle kariyerinde önemli bir adım attı. Çiğdem Batur, ilk uzun soluklu projesine ise Papatyam dizisindeki Fulya karakteriyle imza attı. 2008-2010 döneminde bu dizide Fulya rolünde ekranlara geldi. Çiğdem Batur Kurtlar Vadisi'nden önce, son projesine ise 2010 yılında Büşra dizisindeki Alara karakteriyle imza attı. Çiğdem Batur nihayetinde 2010 yılınd Pana Film'le anlaşarak Kurtlar Vadisi Pusu'daki Leyla Türkmen karakterini canlandırmaya başladı. Çiğdem Batur'un canlandırdığı Leyla Türkmen karakterinin dizideki rolünü özetleyecek olursak;


İstanbul'da savcılık görevini yapmaktadır. Polat Alemdar'ın eski nişanlısı Elif Eylül'ün arkadaşıdır. Bir süre Ersoy Ulubey ile uğraşmış ve birçok kez Polat Alemdar ve Memati Baş'ın elinden son anda kurtarmıştır. Daha sonrada İnci Tataroğlu ile takışmıştır ve özel savcılık yetkileri elinden alınmıştır. İstifa edecekken son anda Polat Alemdar tarafından engellenmiştir. Polat Alemdar ile yanlışlıkla dudaktan öpüşmüştür ve sonra sevgili olmuşlardır. Avukatlıktan Cumhuriyet Savcılığı'na kadar yükselmiştir.

Dört yıldan fazla bir süredir Kurtlar Vadisi Pusu'da rol alan Çiğdem Batur, tam 144 bölümdür dizinin kadrosunda. Polat Alemdar'ın hayatına giren kadınlar arasında tam 97 bölüm rol alan Elif Eylül'ün ulaşılmaz snaılan rekorunu ikiye katlama yolunda emin adımlarla ilerleyen Çiğdem Batur, perşembe akşamı Kurtlar Vadisi Pusu'nun yeni bölümünde yine hayranlarını ekran başına kilitleyecek.