Abone Ol

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak!

Bayram evinde genç bir kız olmak her zaman zor olmuştur; biraz büyüyüp yetişkin bir kadın olduğunuzda daha da zor. Bütün bayram peşinizi bırakmayan hadiseler silsilesi ile karşınızdayız.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak!

1. Bayram öncesi hazırlığında kimse senin yeteneklerine bakmaz. Üzerine bir de karton gibi baklava yufkaları da açtığın azarlanırsın.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 1

2. Gerçekten çok başarısız dolmalar sarmanı görmelerine rağmen önüne bir tencere, bir kavanoz da yaprak koyarlar. Bir de sarma hızından sürekli şikayet ederler.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 2

3. Bayram sabahı kahvaltı sofrası hazırlama görevi omuzlarına yüklenmiştir. Uykulu suratınla zeytin tabağı doldururken, erkek kardeşinin yardım etmesine de izin vermezler.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 3

4. Odanda 5 dakika bile oturmanı kimse kabul edemezler. Seni yabanilikle, aileni sevmemekle suçlarlar.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 4

5. Sanki başka kimsenin eli tutmuyormuş gibi sürekli senden çay dağıtman ve boşları toplaman beklenir. Hele evden bir erkek falan çay dağıtıyorsa akrabalar hemen "Kızım ayıptır kalk." demeye başlar.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 5

6. Seni gören herkes "Var mı birileri?", "Evlilik ne zaman?" sorularıyla başının etini yemeye başlarlar. Adeta teyzeler, evlilik ve çay bardakları üçgenine sıkışırsın.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 6

7. Eve girip yeni oturan misafirlere kolonya tutma görevi yine sendedir. Kolonya şişesi adeta eline yapılmış durumda gezersin.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 7

8. Bayram ziyaretine gelen her çocuğu odaya toplayıp bakıcılık yapma görevi sendedir. Hele de bu çocukların sayıları sürekli artıyorsa odanda orta çaplı bir kreş kurulur.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 8

9. Odandan çıkmanı gerektirecek herhangi bir şey olmasa dahi sürekli "Kızım üstünü giy, bayram bugün." şeklinde darlamalar başlar.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 9

10. El öpmemek mümkün mü? Sevip sevmediğiniz herkesin elini otomatiğe bağlamış gibi öpmek zorundasınızdır. Ara sıra el-yüz yıkamakta fayda var.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 10

11. Gece geç saate kadar kalkmayan misafirlere esneyerek mesaj verme görevi de sendedir. "Esnesene!" bakışlarını gördüğün an göreve başlarsın.

Kızların korkulu rüyası: Bayramda evin tek kızı olmak! - Resim: 11