Abone Ol

Kırmızı iç çamaşırı şans getirir mi?

Yılbaşında nereye gidersek gidelim, geceyi nerede geçirirsek geçirelim bir klişe var ki o da kırmızı iç çamaşırı giymek.

Kırmızı iç çamaşırı şans getirir mi?

Yılın son gecesi saat tam 00:00 olduğunda kırmızı iç çamaşırı giymenin uğuruna inananlardan mısınız?

Her yıl 31 Aralık gelmeden önce kendinize ve yakın arkadaşlarınıza kırmızı iç çamaşırı hediye edenlerden misiniz?

Peki yılbaşı gecesi kırmızı iç çamaşırı giymenin hikayesinin nasıl başladığını ve bunu neden yaptığınızı biliyor musunuz?

Hikayesi oldukça eski zamanlara dayanan kırmızı külotlar, 1956 yılında iflas eden Amerikalı iç çamaşırı satıcısı Henry George'un başının altından çıktı

George, kadınların sütyen ve külotları takım olarak kırmızı renkte alırken, tek külot alanların sadece siyah ya da beyaz renkleri tercih ettiklerini fark etti. Çalışanlarıyla bir toplantı düzenleyen George, kırmızı külotları satmak için bir strateji geliştirdi. Yılbaşından bir hafta önce üç yıldır satamadığı kırmızı külotları yakın çevresindeki kadınlara hediye ederek, bunun onlara şans getireceğini söyledi.

31 Aralık günü George'un deposunda kalan kırmızı iç çamaşırlarının hepsi tükenirken, kırmızı külotların şans getireceği kulaktan kulağa yayıldı ve gelenek haline geldi. Kırmızı rengin ne kadar göz alıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Aşkın ve şehvetin rengi olan kırmızı renkteki iç çamaşırı giyenlerin bir sene süreyle aşkta şanslı olacaklarına inanılıyor. Bazı kişiler kırmızı iç çamaşır giymeyi piyango bileti ile eş değer tutuyor. Saat 00:00 olmadan birkaç dakika önce kırmızı külot giyilmesi ancak kırmızı külotun kesinlikle pantolon üzerine giyilmemesi, bunun uğursuzluk getirdiğinine inanılıyor. Kırmızı don giymek tamamen kişinin kendi inancına kalmış bir tercih. Bazı kişiler bunu gerçekten uğuruna inandığından, bazıları ise eğlence olsun diye yapıyor. Kırmızı külot giymek hayatımızı değiştirmese bile, yeni yıla umutlar ve hayaller ile giriyor olmak harika…