Abone Ol

İkbal Gürpınar: Ben de bir çocuk gelindim

Cine5 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı İpek Tuzcuoğlu İle  Yüzleşme’ye ekranların sevilen ismi sunucu İkbal Gürpınar konuk oldu. Gürpınar özel hayatından televizyon ekranlarına hayatının bilinmeyenlerini paylaştı.

İkbal Gürpınar: Ben de bir çocuk gelindim

“Tek oyuncağım bir bebekti”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de çocukluk günlerini anlatan İkbal Gürpınar’ın o günlerde en mutlu olduğu şey kendisine yeni elbiseler alınmasıymış. “Ben hep ablamın eskileriyle büyüdüm, yeni bir şey alındığını pek hatırlamıyorum. Abimin sünnetinde beyaz bir tuvalet giymiştim, benim için alınmıştı. Şimdiki çocukların bir sürü elbisesi var hala dolabı açıp giyecek bir şey bulamıyorum diyebiliyorlar.  Hiç rugan pabucum,  çok oyuncağım olmadı. Bir kere 2,5 liraya bir bebek almıştım. dayımın kızının eskileriyle büyüdük. Onlar yurtdışında yaşıyorlardı. Küçük bebek evleri gardıropları vardı, çok imrenirdim. Ama anneannem bize bez bebek dikerdi dantel örmeyi öğrendim, o bebeğin dışında bana ait hiçbir oyuncağım olmadı.”diyerek anlattı.

“İşşiz kalmak bana çok şey öğretti”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de iş dünyasındaki ilk yüzleşmesini de anlatan İkbal Gürpınar “Televizyonda çalıştığım dönemde birden bire işsiz kaldım. Pek çok takipçim vardı.  Evime mektuplar hediyeler gelirdi. TRT’den işten çıkarıldığımda her şeyin ye kürküm ye olduğunu öğrendim. Şan şöhret gelip geçici televizyonlarda olduğun için seni seviyorlardı. İşte o yokluk döneminde hem parasal yokluk hem de çevremdeki insanların çil yavrusu gibi dağılması bana çok şey öğretti. Çok ağır bir yüzleşmeydi. Ama Yüce Rabbime teşekkür ediyorum. O zaman bir elek alıyorsun hiç ummadığım insanlar üstte kaldı ummadıklarım da elenip gitti.” diyerek yaşadıklarını paylaştı.

“En zor imtihan evlatla olan”

İpek Tuzcuoğlu’nun  “Sosyal sorumluluk projeleri, anne babası ayrı çocuklar ve topluma karşı çok duyarlısın Neden bu konuda hassassın?” sorusu üzerine cevap veren İkbal Gürpınar “Hassasım çünkü bende iki kez boşandım. İki çocuğumu da büyüttüm. Ne kadar zor birşey olduğunu biliyorum. Boşananlardan birçok mektup geliyor kadın ya da erkek yaşananları unutmuyor ve çocuğuyla intikam almaya çalışıyor. Çocuğu olmadan ayrılanlarda ise sorunlar bitiyor. Çocuk varsa kopma şansınız yok çocuğu üzüp seni de üzüyor. Aklı olan çocuğunun diğer ebeveyni ile görüşmesine fırsat oluşturur. Sık sık görüşmesini sağlar, çünkü ben ölebilirim. Anne yada baba yakın olmalı ilk eşimde bunu sağlayamadım. Oğlum ve ben 18 sene babasının nerede olduğunu bilemedik. Gitti ve hiç irtibat kurmadı. Bulamadık. Şimdi beraberler mutlu mesutlar. İlginç bir  karşılaşma oldu. Şimdi babasıyla birlikte, benimle görüşmüyor oğlum. Çok acı çektim hiçbir yerde söylemedim. Bir gün namazdayım. Namaza başlarken “Rabbim çok acı çekiyorum” dedim. Ben onu çok zor büyüttüm.  Şimdi tanınmışım param mülküm var, maddi olarak çok sıkıntım yok ama o zamanlar maddi yokluklarla büyüttüm sırtım yatak yüzü görmedi. “Rabbime ne olur bu acımı benden al  bir sebep göster” dedim. Çocuklarımız bize benzemek zorunda değil. Ne yapabilirim bu da bir imtihan. Bu da geçecek en zor imtihan evlatla olan.”diyerek duygularını paylaştı.

“Bende bir çocuk gelindim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de ailesi tarafından küçük yaşta evlendirildiğini anlatan İkbal Gürpınar “Bana gelen mektupları görseniz berdeller hala devam ediyor. Ben babalara hayret ediyorum. Çocuk gelinleri alanlara hayret ediyorum. Nasıl koynuna alıyorsun senin kızının başına da gelebilir nasıl dayanacaksın.. Bunların hepsini eğitimle aşağacağız. Kesinlikle karşıyım. Babamla ben şimdi çok iyiyiz. Ama ben orta üçe giderken beni nişanladığı zaman “babacığım onunla sen mi aynı yatakta yatacaksın, yaşayacaksın diye karşı çıktım. O yaştaki cesaretime bak, nasıl benim adıma karar veriyorsun, ben daha orta üçe gidiyorum dediğim de babam “ben köpek ile evlen desem köpekle evleneceksin” dedi ve beni nişanladı. Benden çok büyük biriydi. Vefat etti, Allah rahmet eylesin. Bende yaşadığım için biliyorum. Ne olursunuz yapmayın yalvarırım. Kızınız bir gün koca bulur bulamazsa da bulamaz, herkes kaderini çeker. Bunun bir kader olmasına sebep olmamalı anne babalar.” diyerek anlattı.

“Dört ay önce maddi kriz yaşadım”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de yaşadığı maddi zorlukları anlatmaktan çekinmediğini  söyleyen İkbal Gürpınar yakın zamanda bu tür zorluklar yaşamış. “Dört ay önce maddi olarak çok büyük krizler yaşadım. Oğlum Efe’nin haberi yok ama onun kumbarasını bile açtım dört ay önce. Geçmişte yaşanmış bir şey değil. Bir villamız var. Yeni bir villa aldık eskisini satıp yeni villayı ödeyeceğiz diyordum. Dört ay önce birden bire yine işsiz kaldım. “Rabbim büyüksün eziyet için yaşatmazsın” dedim. 105 bin lira ödemem var ama 105 liram bile yoktu. “Sen göndereceksin sana güveniyorum” dedim.  Bir telefon geldi. Evimi satın almak istediler. 300 bin zararla evimi sattım ama faiz ödemedim. Herkes böyle şeyler yaşıyor, sıkıntıların limitleri farklı olsa da yaşıyorlar. Anlatıyorum dinleyenler çözüm buluyor kendine.”diyerek paylaştı.

“Ölümden kurtulunca hayatım değişti”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de hayatını sorgulamasına neden olan kazayı da anlatan İkbal Gürpınar bu olaydan sonra namaza başlamış “Üç dakikayla o otobüste ben de olabilirdim ölmüşte olabilirdim, Allah bir şans verdi. Hayatımı temize çektiğim gün yaptım o günü. Benim de ufak tefek günahlarım yaramazlıklarım vardı. İlahiyat mezunu bir babayla annenin çocuğu olarak namaz kılmıyordum. O gün oruca niyetlenip bindim otobüse Allah’ım güç ver dedim. Mide kanaması yüzünden tutamıyordum. Üç dakikayla kaçırdığım otobüs kaza yaptı ben 45 dakika sonraki otobüse bindim. Otobüsü gördük. Cesetler ayağımın dibindeydi, titredim. Allahım Affet dedim. Tövbe ediyorum. Yaptığım hataları bir daha yapmayacağım dedim. O günden sonra hayatım değişti.” diyerek anlattı.

“Adımı kullanıp dolandırıcılık yapanları şikayet ettim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara da seslenen İkbal Gürpınar bu konuda takipçilerini ve izleyenlerini de uyardı. “Doğrudan satışla ilgili hiçbir reklama çıkmamaya yemin ettim. Benim adımı kullanarak bir çok kişiden para topluyorlar. Kimsenin evine kimseye yollamam, kapı kapı dolaşan hiçbir satış elemanım yok, hepsi yalan. Bu adamları buldum beni tehdit ettiler. Savcılığa şikayet ettim.”diyerek yaşadıklarını paylaştı.

“Siyasete atıldım”

İpek Tuzcuoğlu’nun “Siyasete atıldınız. Bu konuda neler söylemek istersiniz?” sorusu üzerine İkbal Gürpınar “Evet siyasete atıldım. Bir teklif geldi Sarıyer’de. İlçe Yönetim Kurulundayım mahalle mahalle toplantıları yapıyoruz geziyoruz. Ben parasını kazanan biriyim milletvekli olayım diye bu işe başlamadım. Söylenen olumsuz sözleri umursamıyorum. Taşın altına elimi koymak zorundayım.”diyerek anlattı.