Abone Ol

Hande Erçel: Hayal kurmaya aşık bir güzel

Güneşin Kızları'nın Selin'i Hande Erçel GazeteVatan'a verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

Hande Erçel: Hayal kurmaya aşık bir güzel

İşte o röportaj:

Hayal kurmaya aşığım

Güzelliği ve yeteneğiyle son günlerin en çok konuşulan isimlerinden Hande Erçel... Güneş'in Kızları dizisinde canlandırdığı Selin'le benzer yönlerini şöyle anlatıyor: "İkimiz de anı yaşıyoruz ve hislerimize göre hareket ediyoruz. İkimiz de hayal kurmaya aşığız."

Nasıl bir aile ve çocukluk? Kaç kardeşsiniz; ailede başka oyuncu var mı?

Çocukluk dendiğinde aklıma çok samimi anılarım geliyor, aile ve arkadaş yönünden çok şanslı yetiştim. Zaten ablamla aramda sadece 1 yaş var; ikizim diyebilirim. Çok farklı ama bir o kadar aynıyız.

Kanal D'de yayınlanan Güneşin Kızları dizisinde canlandırdığınız Selin ile ortak ve farklı yönleriniz neler?

Selin'in geçmişinden bugüne hayatını düşündüğümde hayata bakış açısı bana çok mantıklı geliyor. Öyle bir yerden bakıyor ki bazen hiç de farklı olmadığımızı görüyorum. Ben de çok ağır yaşadığım hislerin üstünü örterek tepki gösteriyorum. Anı yaşamak, hislerine göre hareket etmek ortak özelliğimiz. Hele ki hayal kurmak... İkimiz de hayal kurmaya aşığız. Farklı yönlerimiz de çok var tabii ki. O kadar büyük heveslerim yoktur mesela benim.

Bu kaçıncı diziniz? Daha önce sizi hangi yapımlarda izledik?

Bu dizi benim üçüncü projem. İlk Çılgın Dersane Üniversite’de dizisinde Meryem karakterini, ikinci olarak Hayat Ağacı dizisinde Selen karakterini canlandırdım, ikisi de çok sevdiğim karakterlerdi. Hepsi bana çok şey kattı.

Şu an aşk var mı hayatınızda?

Hayatımdaki aşk şu an sadece işim; o kadar...

Nasıl bir erkek sizin sevgiliniz olabilir peki?

Sevgi ve bilgiyle dolu bir erkek beni hep çekmiştir, sevginin her yerde geçerli olduğuna inanıyorum. Bunların yanında ne istediğini bilen ve net olan bir erkek olmalı tabii ki.

Bir erkekte sizi en iten davranışlar hangileri?

Değer bilmeyen ve saygıdan bihaber olması beni bir erkekte en iten şeyler. Hayatımın sınırlarına girilmesinden hiç hoşlanmıyorum; saygı şart.

Artık yolda yürürken tanınıyor musunuz? Ne diyorlar genelde yanınıza gelip?

Bu çok güzel bir his, haftada bir gün evine misafir olduğunuz insanlar sizi yolda tanıyorlar, beraber fotoğraf çekmek istiyorlar. Onların anılarında yer almak çok keyif verici, özellikle de "Selin’e bayılıyoruz" dediklerinde benden mutlusu yok.

Şöhret olmak ne derece umurunuzda; artı ve eksi yanları neler ünlü olmanın?

Ben her zaman doğal ve rahat hareket eden bir insanım. Çok büyük etkisine girmedim bu durumun, her zaman aynıyım.

Bakım sırlarınız neler?

Güzellik ve bakım çok önemli, temiz ve doğal olmak benim sırrım. Özel bir çabam yok.

Sizin için sosyal medyada seksi yazan da çocuksu yazan da var. Seksi misiniz yoksa  çocuksu mu?


Genç bir kız olarak ikisini de duymak beni olumlu etkileyen bir şey . Yeri geldiğinde seksi yeri geldiğinde çocuksu olmak özel bir beceri. Bunları duymak ayrı mutluluk oluyor benim için.

Güzelliğiniz ne derece avantaj oldu sizin için?

Görsel bir iş yapıyorum. Sadece güzelliğimle anılsaydım beni üzebilirdi. Oyunculuğumla da olumlu yorumlar aldığımda güzelliğin tatlı bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

Güzelliğimi tescillemek istedim

Kariyer hedefiniz nedir? Hayalinizdeki rol?

Yaptığım işi o kadar çok seviyorum ki isteklerimle tamamen bütünleşen bir meslek oyunculuk. Her rolü oynamak, hep yeni bir karakterle çıkmak istiyorum. Bunun bir sonu yok elbette... Ancak yine de beni çok cezbeden karakterler var tabii ki; bir şizofreni, ölüm döşeğinde yatan bir hastayı ya da dünyanın en çılgın kadınını oynamayı çok isterim.

Azerbaycan’da düzenlenen Miss Cilivaliton of the World’e katılmış ve ikinci olmuşsunuz. Neden güzellik yarışmasına katıldınız; kim teşvik etti sizi?

Bunu hep söylüyorum, her genç kız güzelliğinden dolayı tescillenmeyi ister. Ben de içimden geçen bu istekle hareket ettim ve hayatıma böyle bir renk kattım, yüzümü güldüren tatlı bir anıydı.

Nasıl birisiniz; karamsar mı, deli dolu mu?

İnsan her zaman yüksek modda olamaz. Hepimiz duygularımıza göre hareket ediyoruz . Tamamen deli doluyum diyemem. Karamsar olduğum zamanlar oldu ama hep pozitif düşündüm, her gecenin bir gündüzü var, buna çok inanırım. Hep öyle oldu.

Aklıma koyduğumu yaparım

Hırslı mısınız; aklınıza koyduğunuzu yapar mısınız?
Her zaman hırslıydım. Evet aklıma koyup da yapamadığım hiçbir şey olmadı henüz, tabii şansım bana dönüktü hep. Bunun da etkisi çok büyük, böyle devam edeceğine de kalbimden inanıyorum.

Gerekirse ben de saçlarımı kazıtırım

Hande Erçel kimdir?