Abone Ol

Hastanenin merdiven boşluğunda seks yaptılar!

Konya'da koruma altındaki 17 yaşındaki A.A., psikolojik tedavi gördüğü hastanede, aynı hastanenin erkek bölümünde psikolojik tedavi gören madde bağımlısı 24 yaşındaki Ü.B. ile merdiven boşluğunda cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Hakkında 'Reşit olmayanla cinsel...

Hastanenin merdiven boşluğunda seks yaptılar!

Konya'da oturan açık öğretim lisesi öğrenci A.A., ailesiyle sürekli sorun yaşadığı, sık sık intihar girişiminde bulunduğu, şiddet eğilimi olduğu, kendisine ve çevresine zarar verdiği gerekçesiyle bir yıl önce ailesinin isteğiyle 3'üncü Çocuk Mahkemesi kararıyla devlet koruması altında alındı.

KORUMA ALTINA ALINIP, SEVGİ EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Mahkeme kararı üzerine A.A., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’ne yerleştirildi. Ardın da dönem dönem Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Kliniği’nde tedavi olmaya başladı. A.A., yaklaşık bir ay önce yine tedavi amaçlı aynı hastaneye yatırıldı.

HASTANEDE TANIŞTI

A.A., tedavi süreci içinde aynı hastanenin erkekler bölümünde psikolojik tedavi gören madde bağımlısı Ü.B. ile tanıştı. İkili iddiaya göre duygusal ilişki yaşadı. Cep telefonlarıyla sürekli görüşen A.A., geçen 17 Mayıs gecesi iddiaya göre, üst kattaki erkekler bölümü ile alt kattaki kadınlar bölümü arasında normalde kapısı o anda kilitli olmayan merdiven boşluğunda Ü.B. ile buluşup cinsel ilişkiye girdi.

İlişkinin ardından tedavi olduğu bölüme çıkan A.A., yaşadığı olayı görevli hemşireye bildirdi. Hemşirenin hastane yönetimine anlatması üzerine yönetim, ailesi ve polise haber verdi.

A.A.'nın yapılan sağlık kontrolünde kızlık zarının bozulduğu ve cinsel ilişkiye girdiği saptandı. A.A. polisteki ifadesinde Ü.B., ile tanışıp sevgili olduklarını ve kendi isteğiyle cinsel

ilişkiye girdiğini söylediği öğrenildi. A.A.'nın hastanedeki tedavisinin devam ettiği belirtildi.'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan gözaltına alınan Ü.B. de polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ü.B.'nin hastaneden taburcu olduğu ancak tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

BABADAN SUÇ DUYRUSU

Kızının yaşadığı olaydan haberi olan baba H.A., ise devlet koruması altındaki kızının tedavi görmek için yatırıldığı hastanede bu olayın, çalışanların ihmali sonucu gerçekleştiğini öne sürüp, sorumluların cezalandırılması için dün Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HASTANE HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kamu Hastaneleri Birliği talimatıyla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Hastanenin güvenlik kameralarının incelemeye alındığını belirten yetkililer, kilitli olması gereken kapıların neden açık kaldığıyla ilgili ihmal olup olmadığının yapılan soruşturma sonrası ortaya çıkacağını ifade etti.

(DHA)