Abone Ol

Endemol Shine Türkiye PR direktörü İpek Durkal oldu

Gazeteci ve Televizyon programcısı İpek Durkal, dünyanın en büyük yapım şirketi Endemol Shine Group Türkiye’nin Medya ve Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak göreve başladı.

Endemol Shine Türkiye PR direktörü İpek Durkal oldu

30’u aşkın ülkede kataloğundaki 600’den fazla dizi, program, dijital ve dijital oyun alanında dünya çapında hasılat rekoruna sahip içeriklerin yaratım, dağıtım ve operasyonlarını yöneten Endemol Shine Group’un Türkiye ayağında ‘Eyvah Düşüyorum’ ‘Benzemez Kimse Sana’, Star Akademi, ‘Fear Factor’, ‘Var mısın Yok musun’ gibi televizyonculuğa damgasını vurmuş programların yanı sıra ‘Paramparça’, ‘Serçe Sarayı’ ve ‘Sevdam Alabora gibi büyük bütçeli diziler yer almakta.

İpek Durkal kimdir

Gazeteciliğe Milliyet’te başladı. 20 yıllık meslek hayatı boyunca Star, Sabah, Takvim, atv haber, Hürriyet gibi çeşitli kurumlarda, muhabir, editör, yönetici ve yazar sıfatlarıyla çalıştı. Show Radyo ve Best Fm’de program hazırlayıp sundu. Çeşitli haftalık ve aylık dergilerde muhabir, editör ve yazı işleri müdürü olarak yer aldı.

Star TV’de ‘Duymayan Kalmasın’, Türkmax’ta ‘Her Şey Tadında’ Show TV’de ‘Yeni Bir Gün’ ve Fox TV’de ‘Nilgün Belgün ile Yeni Bir Gün’ programlarının sunuculuğunu ve yorumculuğunu üstlendi.

İpek Durkal pazar günleri Milliyet Cadde’de ‘Ortaya Karışık’ adlı köşesinde güncel konular hakkındaki yazılarını sürdürmekte.

ENDEMOL SHINE GROUP HAKKINDA

Dünyanın en büyük bağımsız yapım ve dağıtım şirketi olan Endemol ile, Shine ve CORE Media ‘Endemol Shine Group’ adı altında güçlerini birleştirerek dünyaca tanınmış ‘American Idol’, ‘Big Brother’, ‘Deal or No Deal (Var Mısın Yok Musun)’, ‘Masterchef’, ‘Mr. Bean’, ‘One Born Every Minute’, ‘So You Think You Can Dance (Benimle Dans eder Misin?) ’, ‘The Biggest Loser (Yeni Bir Hayat)’, ‘The Fall’, ‘The Money Drop ( Bir Milyon Canlı Para) ’, ‘Fear Factor’, ’Wipeout’ gibi sektörün en başarılı pek çok dizi ve programının yapım, yaratım ve dağıtımından sorumlu dev bir ‘global içerik üretim şirketi’ haline gelmiş oldu.   

"Endemol Shine Group" şirketler ağının yerel operasyon birimleri,  30’u aşkın ülkede, kataloğundaki 600’den fazla dizi, program, dijital ve dijital oyun alanında dünya çapında hasılat rekoruna sahip içeriklerin yaratım, dağıtım ve yapım operasyonlarını sürdürmektedir.

ENDEMOL SHINE TÜRKİYE HAKKINDA

Endemol Shine Group’un yaratıcılığının ve başarısının ardında yer alan en önemli faktörlerden biri, dünyanın dört bir yanında kendi yapım şirketleri ile faaliyet göstermesidir. Bu sayede yerel televizyon piyasalarının ihtiyaçlarını karşılayabilmekte, bununla birlikte tüm dünya trendlerini yakından takip ederek, yarattığı programların diğer ülkelerde de uygulanabilmesini sağlamaktadır. Bir ülkede başarılı olan programın başarısı bu sayede diğer ülkelere de yansıtılmaktadır. Endemol Shine Group Türkiye kurulduğu 2008 yılından bu yana birçok başarılı yapıma imza atmıştır. Bu yapımların arasında, ‘Eşimle Başım Dertte’, ‘Aşkın Gözü Kördür’, ‘3-2-1 Pişir’, ‘Anlaşma’, ‘XXS’, ‘101’, ‘Film Gibi’, ‘Bence Benim Annem’ gibi programların yanı sıra, Türk Televizyonlarına son dönemde damgasını vurmuş, ‘Canlı Para’, ‘Eyvah Düşüyorum’, ‘Var Mısın Yok Musun’, ‘Wipeout’, ‘FearFactor’, ‘Star Akademi’,  ‘Benzemez Kimse Sana’ gibi programlar yanı sıra ‘Paramparça’, ‘Serçe Sarayı’ ve ‘Sevdam Alabora’ dizileri olmak üzere adından söz ettiren büyük bütçeli yapımlar yer almaktadır.