Abone Ol

DHKP-C'li Hüseyin Fevzi Tekin Kimdir?

Savcı M. Selim Kiraz'ın katledilme emrini veren şahsın örgüt içerisinde "ABİ" lakabıyla bilinen Hüseyin Fevzi Tekin olduğu tespit edildi.

DHKP-C'li Hüseyin Fevzi Tekin Kimdir?

Türkiye Çağlayan Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C’li Şafak YAYLA ve Bahtiyar Doğruyol tarafından  Çağlayan’daki odasında rehin alınıp katledilme olayıyla sarsıldı. Aslen Siirt ilinin Botan Çayı yanında bulunan Kayaboğaz (Xertê) Köyünden olan ve ailesi  kan davası nedeniyle köyünden göçmek zorunda kalan Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınma olayında hayatını kaybetmesi Türkiye’yi yasa boğdu.

Çağlayan Adliyesinde rehin alınma olayında DHKP-C’li oldukları belirtilen Şafak YAYLA ile Bahtiyar DOĞRUYOL adlı örgüt üyeleri Özel Harekat Timlerinin yaptığı operasyonda ölü olarak ele geçirilmişti. Savcı M. Selim Kiraz ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Dün yapılan açıklamalara göre, Savcı Kiraz’a yapılan otopside kurşunların DHKP-C’li örgüt üyelerinin tabancasından çıktığı belirtildi..

Olayın yankısı ve gündemdeki yeri halen tazeyken Başbakan Davutoğlu, Savcıyı katleden örgüt üyelerinin eylem esnasında yurt dışı ile görüşme yaptıklarını söyledi. Örgüt üyelerinin kimleri aradığı ve kimlerle görüştüğünü tespit etmek için GSM şirketlerinden rapor istendi. Savcının katledilme emrinin DHKP-C lideri Hüseyin Fevzi Tekin tarafından verildiği tespit edildi.

Rehin Alınma Olayının Şifreleri

Savcının rehin alınma olayında örgüt üyeleri ile yetkililer temasta iken yurt dışında olduğu sonradan tespit edilen başka bir kişi ile de temasta oldukları doğrulandı. Yunanistan’daki bir telefon ile irtibatlı oldukları belirtilen Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un konuşmaları incelenmeye alındı.

Ölüm Emrini WHATSAPP Üzerinden Verdi

Yapılan araştırmada örgüt üyelerinin whatsApp ile Viber adlı internet sitesi üzeri görüştükleri bir kişiden vur emrini aldıkları tespit edildi. Katledilme emrinin DHKP-C'nin lideri Hüseyin Fevzi Tekin tarafından verildiği anlaşıldı.

Hüseyin Fevzi Tekin Kimdir?

DHKP-C’de “Abi” lakabıyla bilinen Hüseyin Fevzi Tekin,  Yunanistan’da kalıyor. Ancak Yunanistan TEKİN’in Türkiye’ye iade edilmesini reddediyor. TEKİN, çok sayıda eylemin planlayıcısı ve öldürme emrini vermekle suçlanmaktadır.

Savcının vur emri WhatsApp'tan verilmiş!

İşte teröristler Adliyeye böyle girdi! Kolunda cübbe..