Abone Ol

Enver Ören, Erdoğan'ın omuzlarında.. Böyle uğurlandı!

Dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören geniş bir katılımın olduğu cenaze töreniyle uğurlandı.

Enver Ören, Erdoğan'ın omuzlarında.. Böyle uğurlandı!

TÜRK MEDYASININ ACI KAYBI! ENVER ÖREN HAYATINI KAYBETTİ!

ENVER ÖREN’İN VEFATI İÇİN ÜNLÜLER NE DEDİ?

Törende Enver Ören’in oğlu İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mücahid Ören, katılımcıların taziyelerini kabul ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Enver Ören’in cenaze namazını kılmak üzere Eyüp Sultan Camii’ne geldi.

Zeytinburnu’ndaki programın ardından Başbakan Erdoğan yoğun güvenlik önlemleri altında camiye girdi.

Cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milletvekili Hakan Şükür, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İhlas Holding, TGRT, İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazetesi çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle saatlerinden itibaren tarihi Eyüp Sultan Camii avlusunda çevrelenen alanı dolduran binlerce katılımcı, Enver Ören için dualar etti.


İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören bir süredir tedavi gördüğü Memorial Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ören’in cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığına defnedilecek.

1990 yılında ABD’de Houston Methodist Hastanesi’nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören’e, 2006’da Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti. Ancak 74 yaşındaki Enver Ören, sağlık sorunlarının tekrarlanması nedeniyle geçen ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

Cumhurbaşkanı Gül, Ören’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajında, Ören’in vefatından derin üzüntü duyduğunu belirten Gül,  şunları kaydetti:

“Türk iş aleminin seçkin ismi Enver Ören, çeşitli sektörlerdeki  faaliyetleriyle memleketimize hizmet yolunda büyük bir sevdayla çalışmış, kurduğu  yayın kuruluşlarıyla basınımızın gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Çok yönlü hizmetleriyle gönüllerde müstesna bir yer edinen Enver Ören’i  her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacağız. Enver Ören’e Allah’tan rahmet, ailesine, İhlas Holding camiasına,  sevenlerine, iş ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Özel Türkiye Gazetesi Hastanesi’ne gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türk ve İslam dünyasının büyük bir ferdini kaybettiğini belirtti. Enver Ören’i senelerdir tanıdığını söyleyen Sarıgül, " Enver ağabey çok uzun yıllar önce  tanıdığım bir ağabeyimdi. Çok hayır severdi ve çok güzel dostluklarımız oldu. Türkiye Hastanesi’nde ve İhlas Kolejleri’nde çok güzel sohbetlerimiz oldu. Gerçekten geçen hafta hastanede ziyaret ettim. O son görüşmemiz oldu." diye konuştu.

KAHRAMAN: TÜRKİYE ENDER AĞABEY’İNİ KAYBETTİ

Ören’in vefatının ardından İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Kahraman, “Türkiye, ’Enver ağabeyi’ni, gülen bir insanı, daima  merhametle bakan bir insanı kaybetti” dedi. Ören’in pek çok medya şirketinin sahibi olduğunu belirten Kahraman, şöyle  devam etti:

“Fakat hiç patron muamelesi yapmadan ahirete intikal etti. Türkiye,  Enver ağabeyi’ni, gülen bir insanı, daima merhametle bakan bir insanı kaybetti.  Türkiye, bütün olaylara ve sıkıntılara rağmen, her meselenin olumlu tarafını  bulan, onu tavsiye eden bir istişare müessesesi olarak gördüğümüz ’Enver  ağabeyi’ni kaybetti. ’İyi insanlar toprak altında da şefaat eder’ derler.  İnşallah Allah hepimizi onun şefaatine nail eder. Bizim açımızdan, İhlas camiası  açısından çok büyük bir kayıp. Kimisi baba, kimisi patron, kimisi de ağabey dese  yeridir. Onun her halinden ne kadar istifade edebildiysek karımız oldu.”

YALÇINTAŞ: TÜRKİYE ONU UNUTMAYACAK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat  Yalçıntaş da Türkiye’nin, Ören’i unutmayacağını belirtti. Yalçıntaş, “Büyük fedakarlıklarla kurduğu gazeteyi büyütürken, manevi dünyasından  taviz vermeyen Enver Bey, milli ve manevi değerleri her zaman önde tutmuştur.  Öyle ki, şirketlerinde çalıştırdığı binlerce kişi için Enver Ören, patron değil  ’Abi’ olmuştur. Bu yönüyle, sadece İhlas Ailesi’nin değil, kendisini tanıyan  herkesin gönlünü kazanmıştır" dedi.