Abone Ol

7 ay önce çok para kazanıyoruz diyen Ceylan İnşaat konkordato talep etti

İstanbul Fikirtepe ve Kartal'da proje geliştiren Ceylan İnşaat, konkordato talebinde bulundu. Ceylan İnşaat'ın sahibi Muammer Ceylan 7 ay önce verdiği röportajda 'çok para kazandıklarını' söylemişti.

7 ay önce çok para kazanıyoruz diyen inşaat devi konkordato istedi!

Borç krizine girip yapılandırma isteyen şirketlerden biri de yaptığı Ceylan İnşaat oldu. “Zer” markasıyla İstanbul’un farklı bölgelerinde konut üreten Ceylan İnşaat'ın Ağustos ayında, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talebinde bulunduğu öğrenildi.

Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited’in başvurusunu değerlendiren mahkeme şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de Prof. Dr. Murat Atalı, Türkan Özdemir ve Ayşe Rüya Özturan'ı konkordato komiseri olarak atandı. Konkordatonun tasdikine ilişkin davanın ön inceleme ve ilk tahkikat duruşması 1 Kasım 2018 günü yapılacak.

7 ay önce çok kazanıyoruz demişti

Ceylan İnşaatın sahibi işadamı Muammer Ceylan, Şubat 2018'de Yeni Şafak gazetesine verdiği röportajda inşaat sektörünün sıkıntıda olmadığını çok iyi para kazandıklarını açıklamıştı.

Bankalardan hiç kredi kullanmadığını söyleyen Muammer Ceylan, 'konut satmakta zorlanmadıklarını' söylemişti. İşte Muammer Ceylan'ın 7 ay önce verdiği o söyleşide dedikleri:

- Sektörün para kazanmakta zorlandığını kim söyledi. Yok böyle bir şey. Kazancımız gayet iyi. İnşaat sektörü 250 alt sektörü destekliyor ve istihdama ciddi katkılar sağlıyor. Böyle bir sektörde kâr olmaması imkansız. Sektör hem kazanıyor hem de kazandırıyor. Hatta öyle konut fiyatları var ki bazen kâr marjları yüzde 100’leri aşıyor.

- 3 iş adamı bir araya gelse kazanamıyoruz diye ağlıyor. İş adamlarının en büyük eksikliği şükür, en büyük zaafı ağlamak. Hem ciddi kârlar elde ediyorlar hem de şükretmeyi bilmiyorlar. Göğsümüzü gere gere 'kazanıyoruz' demeyi bilmeliyiz oysa.

- Mecidiyeköy, Levent, Fikirtepe, Göztepe, Tuzla, Kartal ve Topkapı’da 7 şantiyede kentsel dönüşüm projeleriyle 3 bin konut inşa ediyoruz. Konut satmakta zorlanmıyoruz çok şükür. Ben şirket olarak bu güne kadar hiç bankalardan kredi kullanarak proje yapmadım.