Abone Ol

50 yaş altındaki erkeklerin yarısı ereksiyon sorunu yaşıyor

50 yaş altı erkeklerin yarısına yakınının sertleşme sorunu yaşadığını ortaya koyan bir araştırma yayımlandı. Oranlar son 25 yılda iki kattan fazla artış gösterdi.

50 yaş altındaki erkeklerin yarısı ereksiyon sorunu yaşıyor

Independent Türkçe'nin haberine göre, bilim insanları sorunun 50 yaş altındaki erkeklerde endişe verici düzeyde yaygın olması konusunda uyarıyor ancak aynı zamanda bunun kalp krizi, felç ve erken ölüm tehlikesi bulunan kişileri belirlemeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Sertleşme bozukluğu yüksek kan basıncının (tansiyon), kolesterolün ve şeker hastalığının (diyabet) erken belirtisi olabilir.

Ereksiyon bozukluğu kalp-damar hastalıkları, bunama ve erken ölüm gibi tehlikelerin artışıyla da ilişkili.

Araştırmanın başyazarı Anna Kessler doktorların ereksiyon bozukluğu için tetkik istemesi gerektiğini çünkü erkeklerin bu konu hakkında kendilerinin gönüllü olarak bilgi vermek istemeyebileceğini söylüyor.

Londra King's Koleji’nde ürolog olan Kessler ayrıca, “Özellikle 40 yaşın altındaki genç erkeklerde ereksiyon bozukluğu yüksek orana sahip” dedi.

Sertleşme bozukluğu yaşan erkeklerde kalp-damar hastalıklarından kaynaklı ölüm riski yüzde 43 artıyor ve yine bu soruna sahip olanlarda bunama ihtimali yüzde 68 daha fazla.

2025’e dek dünya çapında 322 milyon erkeğin bu sorundan muzdarip olacağı tahmin ediliyor.