Abone Ol

Ecevit'in tarihi şüphesi! 17 Ağustos depremi sabotaj mıydı?

Bülent Ecevit, 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında İsrail'in ve ABD'nin etkisi olup olmadığını araştırmış.

Ecevit'in tarihi şüphesi! 17 Ağustos depremi sabotaj mıydı?

Ahmet Mete Işıkara, 17 Ağustos Depremi sonrasında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in depremde İsrail ve ABD etkisi olup olmadığını araştırttığını, konuyla ilgili olarak kendisini telefonla aradığını açıkladı.

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği ve Türk Kızılayı tarafından yürütülen Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Rize'ye gelen Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği Başkanı Ahmet Mete Işıkara, bir basın toplantısı düzenledi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Türk Kızılayı Rize Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş ile basının karşısına çıkan Işıkara, Rize'de meydana gelen sel ve heyelanların yanı sıra Marmara Depremi ve İstanbul'u bekleyen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rize'de sel ve heyelanların sürekli yaşanacağına dikkat çeken Işıkara, "Rize ve Karadeniz sel ve heyelanlarla yaşamayı öğrenmek zorunda. Nasıl Türkiye'de deprem bitmezse, başta Rize olmak üzere Karadeniz'de de sel ve heyelan bitmez" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DEPREM HARİTASI DEĞİŞİYOR"
Türkiye'nin Deprem Risk Haritası'nın değiştiğini belirten Işıkara, riskin her bölgede artığını kaydederek, "Bu harita değişecek. Bunu yakında Başbakanlık açıklayacak. Bana göre Türkiye'de beşinci bölge kalmayacak. Beşler dört, dörtler üç olacak. Rize 4. derecede. O üçe dönebilir. Rize'de dördüncü derece deprem kuşağında yaşıyoruz diye güvenli imar konsepti ihmal edilirse Kuzey Anadolu Fayı'nda meydana gelecek depremlerden Rize de etkilenir" diye konuştu.

"İSTANBUL HER GÜN BİR GÜN DAHA DEPREME YAKLAŞIYOR"
Işıkara, İstanbul'un her geçen gün depreme daha da yaklaştığını belirterek, "Ancak devlet İstanbul depremine hazır. Uzun zamandır ciddi hazırlıklar yapıldı. Ama İstanbul, Anadolu'daki bir depremi iyileştirebilir. Sanayi orada, ticaret orada, borsa orada. Büyük bir potansiyel var. Anadolu İstanbul'u iyileştiremez. İstanbul'un kendi kendine yetmesi lazım. Toplumu eğiterek can kaybını en asgariye çekmeye çalışıyoruz. Verilen rakamlara ben katılmayacağım. Göreceksiniz toplumda bir bilinç düzeyi yükselmeye başladı. Can kaybı öngörülen rakamlar gibi olmayacak. Devletimizin de üç günde İstanbul'u toparlayıp borsayı açması gerekiyor. Bir de deprem esnasında İstanbul'a girişlerin mutlak suretle yasaklanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

ECEVİT, KOMPLO TEORİLERİNİ ARAŞTIRTMIŞ
Ahmet Mete Işıkara, Marmara Depremi ile ilgili ortaya atılan komplo teorilerinin halen konuşulduğunu ifade ederek, bu teorileri Başbakan Bülent Ecevit'in de araştırttığını söyledi.

Işıkara, "Yok İsrailliler gelmiş kuyu kazmış dendi. O yetmemiş gibi Amerikalılar gelmiş, faya girip bir deprem oluşturalım da bakalım ne olacak demişler denildi. Öyle şey olur mu ya. Yok öyle bir şey. Amerikalılar geldi buraya. Ama niye geldiler. Onlarda da aynı tip fay var. Benzer hasarlar oluşturuyor. Ben bu hasarlardan nasıl ders çıkartırımı öğrenmek için geldiler. O zaman ben müdürdüm. Geldiklerinde benimle görüşüyorlardı. O bilgiler bir ara rahmetli Ecevit'i de çok rahatsız etti. Nedir hocam diye telefon etti, ben 'Ciddiye almayın, kale almayın' dedim" dedi.

17 Ağustos Depremi ve Komplo Teorisi adlı film Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mete Işıkara'nın gündeme getirdiği bu iddia yönetmenliğini Richard Donner yaptığı ve Mel Gibson, Julia Roberts'in baş rollerinde oynadığı Komplo Teorisi "(Conspiracy Theory) filmini akıllara getirdi.

17 AĞUSTOS DEPREMİNDEN ÖNCE ÇEKİLEN KOMPLO TEORİSİ FİLMİ
1997 ABD yapımlı olan film 17 Ağustos Marmara Depreminden önce çekilmiş. Filmin ilginç kılan ayrıntı ise Mel Gibson'in canlandirdigi Jerry Fletcher karekteri ABD başkanının Türkiye ziyareti sırasında "onlar" dedigi bir grubun Türkiye'de bir deprem yaratacaklarını söylüyor. Filmin ilerleyen dakikalarinda ise TV'de Türkiye'de 7.3 siddetinde bir deprem gerçekleştiği haberini görüyoruz.