Abone Ol

4,5 yaşındaki çocuğa istismar davasındaki beraat kararı vicdanları yaraladı

Medyafaresi.com özel haber- Komşusunun evine oturmaya giden annenin 4,5 yaşındaki çocuğu, evdeki 18 yaşındaki saldırganın cinsel istismarına uğradı. Adli Tıp raporuna rağmen mahkeme zanlıyı beraat ettirdi. Bu karar sonrası, mağdur ailenin avukatı Süreyya Kardelen Yarlı istinaf mahkemesine başvurdu.

Avukat Süreyya Kardelen Yarlı, mağdur çocuğun başına gelenleri ve dava sürecindeki son aşamayı Medyafaresi.com'a değerlendirdi.

4,5 yaşında istismara uğrayan çocuğun davasında mağdur çocuğun hakkını savunan Avukat Süreyya Kardelen Yarlı'nın açıklamaları şöyle:

"Suça sürüklenen çocuk C.K ve 4.5 yaşındaki mağdur çocuk T. O.'nun aileleri çok yakın komşudur ve aynı apartmanda oturmaktadır.

Hatta aileler komşu olarak da sürekli görüşmekte ve özellikle anne ile çocuklar birbirlerine gidip gelmektedir. Vaka yine mağdur çocuğun annesinin çocuğu ile birlikte suça sürüklenen çocuğun evine oturmak için çıktığı sırada o evde olmuştur.

Her iki anne de mutfakta oturmakta iken mağdur çocuk bir ara diğer odaya gitmiş ve orada 5-6 dakika kalmıştır. Daha sonra annesi seslendiğinde çocuk içeriden gelmiştir.

Daha sonrasında ise anne ve çocuk kendi evine inmiştir. Anne 1 hafta sonra çocuğunda durgunluk görmesi üzerine çocuğuna neyi olduğunu sormuş ve çocuk da C.K''nın ona dokunduğunu onu korkuttuğunu, onun kucağına oturttuğunu ve cinsel organını gösterip okşattığını söylemiştir kendi dilinde.

Akabinde anne karşı ailenin yanına çıkmış bu durumu sormuştur. Aile net bir sey söylememiştir, sonrasında anne şikayetçi olmuştur.

18 yaşındaki C.K. durumu kabul etmemiş ve mağdur çocuğun kendi yanına gelerek, özellikle orasına dokunduğunu ve orada ne olduğunu sorduğunu söylemiş, kendisi de orada kalem olduğunu söyleyerek çocuğu yanından uzaklaştırdığını iddia etmiştir.

Sanık sürecin en başından itibaren tutuksuz yargılanmıştır.

2 Aile arasında hiçbir husumet yoktur, aksine aileler cok yakın komşudur, olay da zaten karşı tarafın evinde otururken olmuştur.

Dava sonunda istismar sanığına beraat verilmiştir.

Adli Tıp raporu "mağdur çocuğun beyanına itibar edilir" diye istismara uğrayan çocuk lehine gelmiştir. Çocuk izlem raporu da "mağdur çocuk cinsel şiddete uğramıştır" diye gelmiştir.

Çocuk halen tedavi görmektedir, mahkemede öğretmeni ve terapisti dinletilmiş onlar da çocukta cinsel istismar sonrası etkileri gördüklerini söylemişlerdir.

Karşı taraf tüm dava boyunca, annenin ahlaksız olduğunu çocuğuna şiddet uyguladığını çocuğu tiyatrocu yapmak için bu şekilde çocuğu ifade konusunda yönlendirdiğini ve annenin özellikle iftira attığını söylemiştir.

Dün Mahkemede beraat kararı çıktı. Biz bugün dosyayı istinaf bölge mahkemesine göndermek icin itiraz dilekçemizi sunduk.

Bu aşamada istinafta da duruşma açılmasını ve dosyanın duruşmalı görülmesini talep ettik."

İŞTE SÜREYYA KARDELEN YARLI'NIN O AÇIKLAMASI: