Abone Ol

Kızlık zarı diktirme modası patladı! Fiyatı kaç lira?

Pek çok ülkede tartışma yaratan kızlık zarı dikimi ameliyatlarında büyük bir artış olduğu belirtiliyor.

Kızlık zarı diktirme modası patladı! Fiyatı kaç lira?

Daha önce cinsel deneyim yaşayan genç kadınların bu tür ameliyatlara rağbet göstermesi büyük bir tartışma çıkardı. Bugün medyada çıkan haberlere göre tartışmalı ameliyatın maliyeti 4 bin sterlin. Bilgilere göre genç kadınlardan bazıları sahte bakirelik sertifikası alıyor.

Peki bu ameliyat hakkında bizim uzmanlarımız neler düşünüyor? Onlara göre bu ameliyatlar etik mi, değil mi?


"ERKEKTE PARANOYA YARATIR"

Seksolog Haydar Dümen:

"Bu ameliyatlar bizim ülkemize göre değil. Ama yabancı bir ülkeye göre kızlık zarını korumak ya da onu korumamak insan haklarına, beden haklarına girer. Bu haklara göre kişi kızlık zarını istediği gibi kullanabilir. Kaldı ki, bu tür ameliyatlara kim mani olabiliyor ki? Kişiler "Botoks yaptıracağım", "Kulak mememi kısaltacağım" derse kim karışabilir? Bu ameliyatı yaptırmanın altında başka birini kandırmaya yönelik bir eylem yatıyorsa öteki kişinin hakkının yenmesi bakımından etik değil. Sevişiyorlar, oral veya anal seks yapıyorlar, bakireliği koruyorlar. Veya seks yapıyorlar sonrasında zar diktiriyorlar. Bu sefer erkeklerde de paranoya başlayacak kızlara karşı. Erkekler, "Bu kızın geçmişi ne? Kanaması oldu ama acaba zarını mı diktirdi?" diye düşünmeye bile başlayabilir."


"ANAL YA DA ORAL SEKS YAPIP, 'BAKİREYİM' DİYORLAR"

Seksolog Akif Poroy:

"Bizim hekim olarak bu konuyla ilgili birşey söylemeye hakkımız yok.Kişilerin ve toplumun değer yargılarına saygılı olmamız lazım. Bizim ülkemizde de çok oluyor bu tür işlemler. Kişiler oral veya anal yoldan birleşme yaşıyor fakat bakire kalıyor. Zar meselesi kişilerin toplumsal değerlerine bağlı birşey. "Doğru" ya da "Yanlış" demek bizim haddimiz değil. Ama çok fazla yapılıyor bu ameliyatlar. Diktiren mi, diktirmeyen mi daha namuslu konusunu değerlendirmek ahlak felsefecilerine düşüyor. Kızlık zarı ameliyatını yapan doktorların da değerlerine bağlıdır. Bu tür ameliyatlar lokal anestezi ile muayenehanelerde yapılır. Bu nedenle de kontrol edilmesi zordur. Eğer bakirelik gibi değer yargıları çok önemliyse,kişinin evlilik öncesi gerçek anlamda bir beraberliğe geçmemesi, oral ya da anal seks yapmaması lazım. Bakirelik ortadan kalktıktan sonra evlenmeden önce kızlık zarı diktirmek, bakireliği muhafaza ederek anal seks yaparak belli bir süre yaşamak, sonrasında "Bakireyim" deyip başka bir eşle beraber olmak ahlaksızlığın bir derecesi gibi geliyor."


"FANTEZİ İÇİN YAPILIYORSA ETİK DEĞİL"

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Muhammet Alimoğlu:

"Bu tür ameliyatların tıbbi olarak bir zararı yok. Ancak fantezi haline geliyorsa psikolojik zararları başlar. Kalıcı olarak yapılmak isteniyorsa iki ay önceden ameliyatın gerçekleştirilmesi gerekir. Etik olup olmadığını söylemek ne amaçla yapıldığına bağlı. Tabii ki fantezi amaçlarla yapılıyorsa etik değil. Ama bizim ülkemizde, bir kızın hayatı söz konusuysa etiktir. Biliyorsunuz bazı bölgelerde bakire olmayan bir kızın başına neler geliyor. Bir biçimde bu ameliyat bu bölgelerde yapılıyorsa o kızın hayatı kurtuluyor. Bizim ülkemizde İngiltere'deki gibi değil."

Begüm Çelikkol/Haberturk.com