Abone Ol

42 bedenden 34 bedene düştü, Instagram fenomeni oldu

İki çocuk annesi Malin Bjork hamilelikte 42 bedene kadar çıktı. Yeme alışkanlıklarını değiştiren ve spora başlayan Bjork altı ayda 34 bedene indi. Malin diğer annelere ilham vermek için adım adım zayıflamasını paylaşıyor.

42 bedenden 34 bedene düştü, Instagram fenomeni oldu

İsveç Vaxsjo’lu Malin Bjork(29) iki çocuk annesi bir kadın. İlk çocuğuna dört yıl dünyaya getiren Bjork geçen yıl ikinci çocuğu doğduktan sonra aldığı kiloları 6 ayda vermeyi başardı. 80 kilodan, 57 kiloya inmeyi başardı. Bu başarısından sonra Malin, hamilelikten sonra kilo veremeyeceğini düşünen diğer annelere ilham vermek için vücudunun değişimini adım adım sosyal medyadan paylaştı ve kısa sürede 570 bin takipçiye ulaştı.

42 bedenden 34 bedene düştü, Instagram fenomeni oldu - Resim: 1
Fitness tutkunu anne Bjork egzersiz yaparken sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı duyduğunu anlatıyor. Günde 3 bin kalori aldığını anlatan Bjork tatlılar, fast food yüzünden aldığı yüksek karbonhidrad ve proteinlerden sonra 42 bedene kadar çıktı. Bu sağlıksız yaşam stili devam ettikçe kilo almanın önüne geçemeyen Malin bu durumdan çok rahatsız olduğundaysa diyete başlamış. Sadece diyet yaparak kilolarından kurtulmasının imkansız olduğunu anlayan genç anne hem beslenmesini değiştirip hem de egzersiz yaparak doğumdan önceki vücudundan daha iyi bir görüntüye sahip olduğunu söylüyor.

42 bedenden 34 bedene düştü, Instagram fenomeni oldu - Resim: 2
Malin, “Spora başladım ve egzersiz yaptıkça kendimi iyi hissetim, sporu çok sevdim. Böylece standart beden ölçülerinin daha da altına indim ve bir anda fit bir vücuda sahip oldum. Bir anne olarak kısa sürede gözle görülür bir sonuç almak beni çok mutlu etti ve spor yapmaya daha da teşvik etti. Her hafta vücudumun değişimini gözlemledim ve özellikle bacak ve kalça çalışmaya ağırlık verdim” diyor. 42 bedenden 34 bedene inmeyi başaran Malin kilolu halinde kendini nasıl kötü hissettiğiyle ilgili de, “Büyük beden halimle hiç rahat değildim. Her zaman ince, fit ve güçlü görünmek isterdim.
Öteki türlü bütün motivasyonumu kaybettim. Kendimi iyi hissetmedim. Vücudumu seviyorum. Bu yüzden spor yaptım. Ama yaptığımı sporu ağır bir şekilde değil disiplinli bir halde” diyor. İkinci hamileliğinde egzersiz yapmayı bırakan Malin bundan dolayı kendini çok kötü hissetmediğini doğumdan sonra eski kilosunda tekrar döneceğinden emin olduğunu anlatıyor.
Spora başlayın vücudunuzun değişimine çok şaşıracaksınız
Malin neler yediğini ise şöyle anlatıyor; “Diyetimi fitness beslenmesine çevirdim. Daha çok vejetaryen tarzı beslendim. Ağırlıklı olarak protein aldım ve bol bol fasulye yedim. Şekeri, beyaz ekmeği ve sosları hayatımdan çıkardım. İçinde şeker olan hiçbir şeyi yemiyor ve içmiyorum”.

Malin iki kez aynı şeyi başardığında kendiyle gurur duyduğunu söylüyor. Ancak geçen yıl ikinci doğumunu yapan Malin ilk hamileliğindeki gibi hızlı kilo veremediğini söylüyor. Bunun nedeni de işinden dolayı zaman bulamaması ve egzersiz saatlerini aksatması olarak açıklıyor. Yine de insanlara iki çocuklu bir annenin de zayıf olabileceğini gösterdiğini ve eğer istenirse alışkanlıkları değiştirerek olunabileceğini gösterdiğini söylüyor.

Malin, kadınsı hatlarını kaybetmemek için fazla ağırlık çalışmadı. Sporu bütün hamilelere ve annelere tavsiye eden Malin, “Spora başladıktan sonra vücutlarındaki değişime inanamayacaklar. İsteyenler bana yazabilir. Onlara yardımcı olabilirim.”

Günde 3 bin kalori alarak beslenen Malin 80 kilo ve 42 beden olduktan sonra hayatından şekeri ve fast foodu çıkardı. Spor yaptıkça vücudunun şekillendiğini gören Malin 34 bedene kadar düştü. Malin şu an hayalindeki ince ve zayıf görünüme kavuştuğunu ve diğer annelere ilham verdiğini söylüyor.