Abone Ol

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı?

Gazeteler dün gerçekleşen Anayasa değişikliğini gazetelerinde nasıl gördü? Hangi gazete ne manşet attı? İşte günün manşetleri...

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı?


"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 1
 

11 yıl sonra türban serbest
Türbana serbestlik getiren Anayasa değişikliği, dünkü tarihi oylamada 411 oyla Meclis'ten geçti. 1967'de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki bir eylemle gündeme giren ve 1997'de Anayasa Mahkemesi kararıyla yasaklanan türban 11 yıl aradan sonra serbest bırakıldı.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 2  

Üniversitelerde üç görüş
Türbanın serbest bırakılmasını talep eden bildiriyi destekleyen üniversiteler arasında 255 imzayla Konya Selçuk Üniversitesi birinci sırada... Türban karşıtı bildiriye Anadolu'daki akademisyenler ilgi göstermedi. Bir grup akademisyen ise iki görüşe de mesafeli.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 3

Ve türban için Anayasa değişti
Üniversitelerde türban takılmasını serbest bırakmayı amaçlayan AKP ve MHP'nin ortak Anayasa değişikliği teklifi Genel Kurul'dan geçti.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 4
 

Ankara'da türban karşıtı miting
Cumhuriyet mitingini düzenleyenler dün de türban için sokaktaydı. Meclis anayasa değişikliği yaparken karşı çıkan 76 sivil toplum örgütü de Ankara'da eylem yaptı..

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 5

Türbana bayrak açtılar
Üniversitede türbanı serbest bırakan Anayasa değişikliklerinin TBMM'de onaylanarak kabul edildiği saatlerde onbinlerce kişi yurdun dört bir yanında 'Bağımsızlık ve Laiklik' mitinglerinde buluştu.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 6

Hükümeti 'Türban' değil 'Yağ' bitirecek
Bu ülkede herkes 'Makro Ekonomist'tir. Orta Direk ve daha alt gelir grubunun halinden anlayana pek rastlayamazsınız. Wall Street'i kurtaranlarımız bile mevcut. Oysa, ithal yağdaki fonların yükseltilmesi mutfağa bomba gibi düştü. Son birkaç gün içinde 5 litrelik ayçiçeklerin etiketleri uçtu.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 7

Meclis rekor oyla türbanı Anayasa maddesi yaptı
 Üniversitelerde başörtüsünü düzenleyen Anayasa teklifi, ilk tura göre sakin geçti... Teklif Genel Kurul'da 411 oyla kabul edildi. AKP ve MHP'nin teklifine DTP'den ve bağımsızlardan da kısmi destek geldi.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 8

Halktan türbana 'hayır'
Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören anayasa değişiklikleri Meclis'te oylanırken yüz binlerce yurttaş laik Cumhuriyete bağlılık mesajı verdi.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 9

Meclis yasağı kaldırdı
Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı, Meclis'te rekor oyla kaldırıldı. AK Parti ve MHP'lilerin yanı sıra bazı DTP'liler de destek verince Anayasa deşikliğine 411 'evet' oyu çıktı. Erdoğan, "Milletin iradesine herkes saygı göstersin." dedi.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 10

Meclis'te 411 rekor oyla özgürlük ittifakı
Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kaldıracak Anayasa değişiklik paketi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenleme ile herkes hizmetlerden eşit yararlanacak, hiçkimse eğitim hakkından mahrum kalmayacak.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 11

Fener'in 'Yengeç' dansı varsa
Galatasaray'ın 'Çiftetelli'si var

Tamamen yerli oyunculardan kurulu kadrosuyla ligde ve kupada fırtına gibi esen Cim Bom, Sami Yen'de Manisa'ya da yarım düzine gol attı, resmen gövde gösterisi yaptı.

"411 el, kaosa kalktı!!!" Gazeteler Türban oylaması için ne yazdı? - Resim: 12

Krallara layık
Muhteşem taraftarının desteğini arkasına alarak maça fırtına gibi başlayan Cimbom; 7'de gol perdesini Barış Özbek ile açtı. Ardından farkı getiren golleri 24, 47 ve 83'te Hakan Şükür, 27'de penaltıdan Arda Turan ile 59'da Ümit Karan attı. Vestel Manisaspor'un sayılarını ise 57 ve 65'te Selçuk İnan ile 68'de Burak kaydetti.

Cnntürk