Abone Ol

Manken olacaklardı, katil oldular: 401 nolu oda cinayetinde sırlar

İstanbul’da bir otel odasında, kendini mankenlik ajansı sahibi olarak tanıtarak kadınları istismar ettiği iddia edilen Cüneyt Pala’nın öldürülmesi davasında sanıklardan Dilek Demir, “Ömrümün geri kalanında bu tehditlerle yaşamak istemezdim” dedi.

Manken olacaklardı, katil oldular: 401 nolu oda cinayetinde sırlar

Diğer tutuklu sanık Gülşah Şat’ın avukatı ise müvekkilini Dilek Demir’in kandırdığını öne sürerek “Her şekilde müvekkilim oltanın ucuna takılmıştır” diye konuştu.

Kendisini manken ajansı sahibi olarak tanıtıp para karşılığında kadınların fotoğrafını çektiği ve bu kadınlara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Cüneyt Pala’nın bir otelin 401 nolu odasında, Dilek Demir ve Gülşat Şat adlı iki kadın tarafından öldürüldüğü iddiasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Dilek Demir ve Gülşah Şat cezaevinden getirilirken avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada savunması sorulan sanık Gülşah Şat, sadece maktul Cüneyt’i bulmak istediğini belirterek, öldürme amacı olmadığını söyledi. Olay sırasında biber gazından daha çok maktul Cüneyt’in darplarına maruz kaldığını kaydeden sanık Şat, “Gazdan dolayı öksüremedim bile. Her şey bir anda oldu. Olaydan sonra Cüneyt numara yapıyor sandım” dedi.

“Dilek Demir Gülşah Şat’ı kandırmıştır”

Gülşah Şat’ın avukatı, müvekkilinin Dilek Demir tarafından kandırıldığını savunarak, “Sanık Dilek güya müvekkilime yardımcı olsun diye tehdit içerikli mesajlar yazmış.

Psikolojik baskılar yapmıştır. Hatta bir mesajında ‘Öldürmek için can atardım, bana güven, ben devlet memuruyum. İçine sinmezse paranı veririm. Uçak biletini ve otel masrafını ben karşılarım. Yeterki gel’ demiştir. Bu mesajlar Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda da bulunmaktadır.

Müvekkilim bu konuşmalarla tehdit ve şantaja maruz kalmıştır. Her şekilde müvekkilim oltanın ucuna takılmıştır. Kim bilir bunun arkasında ne tehdit ve blöfler vardır.

Müvekkilim sadece ölen kişi tarafından değil Dilek Demir tarafından da kandırılmıştır. Bu sebeple serbest bırakılıp tahliyesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Milliyet)