Abone Ol

Uçakta taciz! THY pilotu genç hostesi nasıl taciz etti?

Türk Hava Yolları'nda 10 aylık kabin memuru, bir pilotun tacizlerine daha fazla dayanamayınca çığlığını bütün çalışanlara yolladığı mail ile duyurdu.

Uçakta taciz! THY pilotu genç hostesi nasıl taciz etti?

Skandalı Airporthaber sitesi duyurdu. İşte o haber.

"Bir kaptanımızın bana yaptıklarını tek tek anlatacağım çünkü sizin kızınız veya eşinizin başına bu olaylar gelse ne yapardınız bilmek istiyorum" diyerek çalışma arkadaşlarına seslenen genç kabin memuru, kendisine yapılan tacizin başka kabin memurlarına yapıldığını da belirtiyor.


KOKPİTTE MASAJ İSTEDİ


Adı gizli tutulan kabin memuru yaşadığı taciz olayını şöyle anlatıyor:


"Bundan 2-3 ay önce uçuş için alana geldim. Bir dış hat seferinden sonra İzmir'e geldik. Hepsinde aynı kaptanımız vardı. Önce uçakta adımı sorup bana, 'sen önde misin' dedi. Bana, 'çok iyi aferin çayımı kahvemi hep sen getir' dedi. Çay kahveyi nasıl içersiniz diye sormaya gittiğimde, 'sen parmağını koy öyle içerim' dedi. Ben anlamadım. Kendisi bana dönerek 'şeker sensin' dedi. Dışarı çıktım. Amirimize anlattım. O da bana 'tarzı biraz garip' deyip 'fazla konuşma' dedi. Kalkıştan sonra içeri girdim. Bana 'şekerim hoş geldin' dedi ve sonra omzunun ağrıdığını masaj yapmamı istediğini söyledi. Ben de 'kaptanım amirimi çağırayım o baksın' dediğimde, çok nazlandığımı kaptan ne derse onu yapmam gerektiğini söyledi. 'Biraz sıksan iyi gelir' dedi.


Henüz göreve yeni başlayan genç kabin memuru, kaptan pilotun ısrarlı davranışlarının sürdüğünü, sözlü tacizlerin fiziki tacize döndüğünü  anlatıyor.


'ÇÖP ŞİŞ YER, KORDON'A AKARIZ'


"Dışarı çıktım ve amirim beni uçağın arka bölümüne servise yolladı. Servisin sonunda önlüğümü önde değiştirirken kaptanımız kokpitten çıkarak acil çıkış kapısının önünde beni sıkıştırdı. Çok güzel koktuğumu söyledi. Boynumdan koklamak için üstüme geldi. Bende aradan sıyrılarak kaçtım. Gömlekle kabine çıktım. Çok korkmuştum. Durumu amirimize anlattım. Beni arkaya gönderdi. Kaptanımız arkayı arayarak beni öne çağırdı. Ben işim olduğunu söyledim. Bana 'sana gel dedim o kadar' deyip telefonu kapattı.

Öne geldim.Amirimiz içeri geçmemi kaptanımızın sarkması durumunda terslememin işe yarayacağını belirtti. İçeri girdim. Beni oturttu. Bana nerde oturduğumu, yatıda ne yapacağımı sordu. Bende yatıda dinleneceğimi yemeğe çıkmayacağımı söyledim. Bana 'çöp şişci var gel, oradan Kordon'a akarız' dedi. Ben de teşekkür ettim, gelemeyeceğimi söyledim. Allah'tan iniş başlamıştı ve ısrar edemeden dışarı kaçtım."


ETEĞİNİN ALTINA KOKU SIKTI


E.G isimli kaptan pilotun, uçak indikten sonra çöp poşetini takması için kendisini çağırdığını  anlatan taciz mağduru genç kabin memuru, o anı ise şu sözlerle aktarıyor:


"Yerde iken kaptanımız kokpite çöp poşeti takmamı söyledi. Tam poşeti takarken koltuğunu arkaya iterek beni sıkıştırdı. Ardından yine zor kaçtım. Daha sonra air fresh'i alarak benim eteğim altında doğru tutarak sıktı. 'Güzel koksun iyi olur' dedi


Hostes, yemek teklifini geri çevirdiği için kaptan pilotun kendilerini yolculara ters davranmakla ve izinsiz dışarı çıkmakla suçladığını da anlatıyor.


" Amirimiz beni arkaya yollayıp arkada bağlanacağımı söyledi ve bir erkek arkadaşımızı öne aldı. Dönüşte kaptanımız ve amirimizin suratı beş karıştı. Otele geldikten sonra kaptanımız 'bana yemek sözün var unutma' dedi.  Bende çıkmayacağımı belirttim. Arkadaşlarım bir saat sonra beni arayıp dışarı yemeğe çağırdılar. Aşağı indiğimizde kaptanımız lobide oturuyordu. 'Çıkmayacaktın bu ne peki?' dedi. Ben ve arkadaşlarım çok şaşırmıştık. Kaptanımız sanki orda bizi bekliyordu. Bende kararımı değiştirdiğimi arkadaşlar arayınca karar verdiğimi söyledim. Kaptanımız 'kime haber verdiniz dışarı çıktınız?' dedi. Biz de amirimizin haberinin olduğunu söyledik. Kaptanımızla sanki davet bekler gibi bize bakıyordu. Kaptanımıza saygılı bir şekilde 'iyi akşamlar' deyip çıktık.  Ertesi gün kaptanımız bizi geç indiğimizden tutun da yolcuya ters davranıyorsunuz dâhil her şeyle suçladı."


Genç kabin memuru şikayet mektubunu şu sözlerle tamamladı:


"Şimdi büyüklerime amirlerime kaptanlarımıza soruyorum. Airbus 320 kaptanımız E.G'nin yaptığı ne kadar doğrudur? Ben artık kendisini koridorda dahi görünce korkuyorum. Ben sadece namusumla para kazanmayı düşünüyorum.Lütfen bu kaptanımızla konuşun lütfen..."


Genç kabin memurunun bu mektubu sonrası THY yönetimi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonucu kaptan pilot E.G'nin işine son verildi. E.G'nin şu anda özel bir havayolu şirketinde görev yaptığı kaydedildi.

Airporthaber.com