Abone Ol

35 Türk askeri IŞİD'in elinde rehin mi? Şok iddia

Sputnik sitesinde ki habere göre Enver Aysever'e konuşan Birgün Gazetesi yönetmeni İbrahim Varlı "Bu konuda karartma var. 'Toplamda 3 asker var' diye resmi bilgi verildi ama yerel kaynaklar bu sayının 35-40 civarında olduğunu söylüyor" dedi.

35 Türk askeri IŞİD'in elinde rehin mi? Şok iddia

Rs fm'de 'Oyuna Devam' programıyla hafta içi her sabah yayında olan Enver Aysever'in bugünkü konuklarından biri de BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı oldu. Varlı, Işid'in 'Türkiye'ye saldırın' çağrısına, örgütün elinde rehin tutulan askerlere ve Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Varlı rehin askerlerle ilgili, "Bu konuda karartma var. Resmi olarak hiçbir bilgi alınamıyor. Toplamda 3 asker diye resmi olarak bilgi verildi ama yerel kaynaklar bu sayının daha fazla olduğu, 35-40 civarında rakam olduğu söyleniyor. Bizzat görmüş değiliz, o nedenle bu bilgiyi yazamıyoruz. Halkı infiale sevk etmekle suçlanabiliriz. Alandaki yerel muhabirler, gazeteciler bu sayının çok daha fazla olduğunu ve Işid'in elinde askerlerimiz olduğunu söylüyor. Biz resmi olarak 3 asker diyebiliyoruz" şeklinde konuştu.

'IŞİD, IRAK VE SURİYE'DE SIKIŞTI'

Işid'in yeni sözcüsü el-Muhacir, Türkiye'ye saldırı çağrısı yaptı. Yayınlanan ilk ses kaydında "El Bab'da savaşın, Türkleri ve Kürtleri öldürün" diyen Işid sözcüsü, Türkiye'deki devlet kurumlarına da saldırılmasını istedi. Bununla ilgili konuşan İbrahim Varlı "Işid tehlikesi yeni değil. Bu kez daha ciddi. Çünkü Işid Irak ve Suriye'de sıkıştı. Benzer saldırı açıklamalarında bulunmasını bekliyoruz" dedi.

‘HALEP'TEKİ ATEŞKES CİHATÇILARA NEFES ALDIRIR'

Açıklamaların ve saldırıların sadece Türkiye'ye yönelik olmayacağını söyleyen İbrahim Varlı, "Batı başından itibaren cihatçıları, IŞİD'i özgürlük ve demokrasi savaşçısı olarak gördüğü için bunlara muhalif deniyor. Batı'nın insan hakları tezahürü olarak verdiği bir destek. Halep'te radikal İslamcılar sıkışmış durumdalar. Onlarca örgüt var orada. Suriye Ordusu, kazanımlar elde etmiş durumda. Halep'in üçte ikisini aldı. Ateşkes cihatçılara nefes aldırır. Kabul etmemeleri doğrudur" ifadelerini kullandı.

"AKP Türkiyesi'nin dış politikasını bu şekilde sürdürebilmesi mümkün değil" diyen Varlı, "Suriye'de karşı karşıyasınız. Diğer tarafta ABD ile hem bir arada, hem karşı karşıyasınız. Dış politika omurgası yok. Alanda karşı karşıya siyasette ilişkileri bir yere sürüklemek mümkün değil" dedi.

AB'NİN ARTIK B VE C PLANLARI VAR'

Türkiye karşıtı kampanya yürütenlerin tümü hezimete uğradı Varlı 'AB süreci nasıl gider?' sorusuna şu yanıtları verdi: "Türkiye gibi bir ülke, hele ki son 14 yıldır ülkeyi yöneten siyasi erkin böyle bir politikası, stratejisi olamaz. AB'siz Türkiye bir şey yapamaz. Ticaretin yarısından fazlasını AB ile yapıyorsunuz. Gerçekçi değil. Nereye satacaksınız az üretiminizi? AB'ye bağımlısınız. Her yönüyle bağımlısınız. Buradaki kopuşun maliyeti olacaktır. AB'de artık bunu ciddiye almıyor. AB'nin artık bir B-C planı var. Mülteci tehdidi için de çözüm buluyor. Gerekirse Balkanlar'da tutarız, diyor. 6 milyar euro'yu vermeyip, şantaja katlanmayız diyorlar. Kapıları açacağız diyor Türkiye, aç. Cihatçıları, katilleri, canileri ne yapacaksınız?"

https://tr.sputniknews.com/columnists/201612061026163493-turk-askeri-isid-rehin/