Abone Ol

30 Ağustos 2018 Zafer Bayramı tatil olacak mı? 30 Ağustos resmi tatil mi?

30 Ağustos resmi tatil mi 2018’de hangi güne denk geliyor sorusu araştırılıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı tatil olacak mı? Resmi tatil tarihleri yakından takip ediliyor. Vatandaşlar resmi tatil tarihlerine bakarak kendilerine plan yapıyorlar.

30 Ağustos 2018 Zafer Bayramı tatil olacak mı? 30 Ağustos resmi tatil mi?

Kurban Bayramı tatilinin kamu kuruluşlarında çalışanlara 9 gün olmasının ardından bir tatil müjdesi daha geldi. 30 Ağustos, Zafer Bayramı olması sebebiyle resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

Bu sene Perşembe gününe denk gelen 30 Ağustos'ta kamu kurum ve kuruluşları, tüm devlet dairleri ve bankalar resmi tatil kapsamında çalışmayacak. 31 Ağustos'un Cuma günü olması ise dört günlük tatil planı yapmak isteyenler için büyük fırsat. 31 Ağustos resmi tatil kapsamına girmiyor.

Cuma günü yıllık izin kullanmak isteyen vatandaşlar 30 Ağustos ile birlikte hafta sonu tatilini birleştirerek 4 günlük tatil yapma fırsatını elde edebilecekler.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır.

30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. 30 Ağustos resmi tatil mi? Vatandaşlar yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar.

Resmi tatil tarihleri her yıl resmi açıklama ile duyuruluyor. Bu tarihlere göre vatandaşlar tatil planlarını yapıyorlar. Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır.

30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.

Kurban Bayramı tatilinin kamu kuruluşlarında çalışanlara 9 gün olmasının ardından bir tatil müjdesi daha geldi. 30 Ağustos, Zafer Bayramı olması sebebiyle resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Bu sene Perşembe gününe denk gelen 30 Ağustos'ta kamu kurum ve kuruluşları, tüm devlet dairleri ve bankalar resmi tatil kapsamında çalışmayacak.

31 Ağustos'un Cuma günü olması ise dört günlük tatil planı yapmak isteyenler için büyük fırsat. 31 Ağustos resmi tatil kapsamına girmiyor. Cuma günü yıllık izin kullanmak isteyen vatandaşlar 30 Ağustos ile birlikte hafta sonu tatilini birleştirerek 4 günlük tatil yapma fırsatını elde edebilecekler.

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos, Zafer Bayramı olması sebebiyle resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Bu sene Perşembe gününe denk gelen 30 Ağustos'ta kamu kurum ve kuruluşları, tüm devlet dairleri ve bankalar resmi tatil kapsamında çalışmayacak.

31 Ağustos'un Cuma günü olması ise dört günlük tatil planı yapmak isteyenler için büyük fırsat. 31 Ağustos resmi tatil kapsamına girmiyor. Cuma günü yıllık izin kullanmak isteyen vatandaşlar 30 Ağustos ile birlikte hafta sonu tatilini birleştirerek 4 günlük tatil yapma fırsatını elde edebilecekler.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI ve SÖZLERİ

* Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları şehitlerimizi saygı ile anıyor, tüm Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

* Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; büyük taarruz zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

* Biz büyük bir devrim yaptık. Bu güzel memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük.

* 30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

* Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.

* Kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız.

* 30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır.