Sanayi ve Ticaret Bakanlığı " Yaprak Dökümü" dizisinin bir sahnesinde görülen hayali mobilya dergisini "örtülü reklam" kapsamına sokarak, kanal yönetiminden savunma istedi.
Örtülü reklam iddiası
Kanal D'nin reyting rekorları kıran dizisi "Yaprak Dökümü"ne soruşturma açıldı. Nedeni ise dizinin 22 Nisan'da yayınlanan bölümünde göze çarpan bir mobilya dergisi kapağı... Söz konusu sahnede "Furniture" adlı derginin kapağının görülmesi üzerine harekete geçen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, bu kareyi "örtülü reklam" kapsamına sokarak kanal yöneticilerinden savunma istedi.
Böyle bir dergi yok
Ancak işin ilginç yanı, Türkiye'de öyle bir dergi bulunmuyor! Dizi oyuncularından birinin elinde görülen "Furniture", sadece bu bölüm için yapım ekibi tarafından hazırlanmış sahte bir kapaktan, sahte bir logodan ibaret... Buna rağmen soruşturma açılması, konuyla ilgili bilgi ve belgelerin 10 gün içerisinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na iletilmesi talebi, Kanal D yönetimini şaşırtt