Abone Ol

Dünyanın en çok maaş alan siyasileri!Başbakan Erdoğan ne kadar kazanıyor?

Dünyanın gözü Londra'da düzenlenen G-20 zirvesine çevrildiği bir ortamda, krize çözüm bulmak için biraraya gelen liderlerin maaşları merak konusu oldu.

Dünyanın en çok maaş alan siyasileri!Başbakan Erdoğan ne kadar...

Maaş rekortmeni Singapur Başbakanı Loong çıktı Erdoğan'ı 35'e katladı.

Yapılan bir araştırmaya göre, dünyanın en çok kazanan siyasi liderinin, yıllık maaşı 2.47 milyon ABD Doları'nı bulan Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un olduğu ortaya çıktı. Dünyanın en çok kazanan liderler listesinde, Singapur Başbakanını, yıllık 516 bin dolarlık maaşla yine bir Uzakdoğu ülkesi olan Hong Kong'un Devlet Başkanı Donald Tsang Yum-Kuen izliyor.

Obama üçüncü sırada

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Başkanı Barack Obama ise bu listede ancak üçüncü sırada kendine yer buluyor. Obama'nın yıllık maaşının 400 bin dolar olduğu belirtiliyor. Obama'yı ise İrlanda Başbakanı Brian Cowen 341 bin dolarlık geliriyle izliyor. Cowen, bu rakamla Avrupa'da en çok kazanan lider olması da dikkat çekiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de 318 bin dolarlık yıllık maaşıyla en çok kazananlar listesinde beşinci sırada yer alıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise yılda 303 bin dolar kazanarak, listede ancak altıncı sırada kendine yer bulabiliyor.

Brown 7'nci olabildi

G-20 zirvesine ev sahipliği yapan İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın yıllık maaşı 279 bin dolar olduğu belirtiliyor. Brown, bu gelirle ern çok kazanan politikacılar sıralamasında ancak yedinci olabiliyor. Kanada Başbakanı Stephen Harper'ın da yıllık 246 bin olan kazancıyla sekizinci sırada yer alıyor. Dünyanın en gelişmiş ikinci ekonomisi olan Japonya'nın Başbakanı Taro Aso ise yılda 243 bin dolarlık maaşla ilk 10 listesinde sondan birinci oluyor. Listenin en sonunda ise 229 bin dolarlık gelirle Avustralya Başbakanı Kevin Rudd yer alıyor.

Erdoğan'ın 70 bin dolar

Dünyanın en çok kazanan liderlerini görünce akla Başbakan Tayyip Erdoğan'ın maaşının ne kadar olduğu geliyor. Erdoğan'ın yıllık çıplak maaşının toplamı yaklaşık 114 bin TL'yi buluyor. Buradan hareketle Erdoğan'ın yıllık kazancı, 70 bin doların biraz üzerine çıkıyor. Buna göre, dünyanın en çok kazanan lideri Singapur Başbakanı'nın yıllık maaşı Erdoğan'ın gelirini 35'e katlıyor.


Hürriyet