Abone Ol

229 liralık faturaya itiraz etti, bin 720 liralık fatura ile şoke oldu

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde Hanifi Yamaç, Mayıs ayında 229 TL'lik elektrik faturasına itiraz ederken, Haziran ayında bin 720 TL'lik fatura gelince şoke oldu.

229 liralık faturaya itiraz etti, 1720 liralık fatura geldi

Gebze Arapçeşme Mahallesi 1026 Sokak'ta oturan Hanifi Yamaç, Mayıs ayında diğer aylara oranla daha yüksek bulduğu 229 TL'lik elektrik faturası gelince şaşırdı. Sakarya Elektrik Pazarlama A.Ş'ye şikayette bulunan Hanifi Yamaç'ın faturaya itiraz edebilmesi için 229 TL'lik faturayı ödemesi gerektiği belirtildi. Hanifi Yamaç faturayı öderken dilekçesi işleme alındı. Ancak Hanifi Yamaç'a, Haziran ayı için bu kez bin 720 TL'lik elektrik faturası geldi. Hanifi Yamaç, Mayıs ayındaki fatura için indirim beklerken, Haziran ayındaki faturanın katlanarak gelmesi karşısında şaşırırken, yetkililer itiraz edebilmesi için faturayı yatırması gerektiğini söyledi.

'NORMALDE 50- 70 TL FATURA GELİRDİ'
Hanifi Yamaç bin 200 TL emekli maaşı aldığını, çoğu günler evde bile bulunmadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Normalde 50 ile 70 TL arasında elektrik faturası geliyordu. Geçen ay 229 TL fatura gelince bir dilekçe ile itiraz ettim. İtiraz ettikten sonra ben elektrik faturasını normale döneceğini beklerken, Haziran ayı faturası bin 720 TL geldi. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Eğer bu vicdana sığıyorsa biz bu faturayı ödeyelim. SEPAŞ ile tüketici derneklerine şikayette bulundum, durumu anlattım. Onlar da bana faturayı ödemem gerektiğini söylediler. Bin 200 TL emekli maaşı alıyorum ve bu para ile geçinmeye çalışıyoruz. Ben bin 200 TL emekli maaşı alırken, bin 720 TL elektrik faturasını nasıl ödeyeceğim. Ne yapacağımı şaşırdım."

'ÖDEMESİ GEREK'
SEPAŞ Gebze Sorumlusu Volkan Özgülen ise faturanın ödenmesi gerektiğini belirterek, "Böyle bir şey varsa önce parayı ödemesi gerekli. Büyük ihtimalle sayaçta sorun vardır. Tespit ettiğimiz zaman ödenen miktar kadar her ay kullandığı elektriğe karşılık hesabından düşülür" diye konuştu.

229 liralık faturaya itiraz etti, bin 720 liralık fatura ile şoke oldu - Resim: 1
229 liralık faturaya itiraz etti, bin 720 liralık fatura ile şoke oldu - Resim: 2
229 liralık faturaya itiraz etti, bin 720 liralık fatura ile şoke oldu - Resim: 3