Abone Ol

2016 yılında Edirne’de evlenen bir çift hangisinden memnun kalmadıkları için dava açmıştır?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 2016’da yaşanan bir olay soruldu. 2016 yılında Edirne’de bir çift evlenirken hangisinden memnun kalmadıkları için dava açmış ve yasal faiziyle birlikte 4.625 TL tazminat kazanmıştır? diye soruldu.

2016’da Edirne’de evlenen bir çift hangisinden memnun kalmayıp dava açtı?

"2016'da Edirne'de bir çift evlenirken hangisinden memnun kalmadıkları için dava açmış ve yasal faiziyle birlikte 4.625 TL tazminat kazanmıştır?"  Sorusu en çok aranılan sorulardan biri oldu.

Kim Milyoner Olmak İster’de yarışmacıyı zorlayan bu sorunun cevabı ekran başındakiler tarafından da merak edildi.

İŞTE SORU VE CEVABI

2016’da Edirne’de bir çift, evlenirken hangisinden memnun kalmadıkları için dava açmış ve yasal faiziyle birlikte 4.625 TL tazminat kazanmıştır?

A) Düğün pastasının tadından

B) Müzisyenlerin performansından

C) Fotoğraf çekiminden

D) Takılan takıların azlığından

DOĞRU CEVAP: C/ FOTOĞRAF ÇEKİMİ

EVLENEN ÇİFT DÜĞÜN FOTOĞRAFÇISINA DAVA AÇMIŞTI

Edirne'de, 2016 yılının Eylül ayında, evlenen E.E. ve E.E., düğün fotoğraflarının çekilmesi için kentte fotoğrafçılık yapan G.M. ile anlaştı.

G.M., iddiaya göre, kentin değişik mekanlarında çektiği düğün fotoğraflarını çifte gecikmeli gönderdi.

2016 yılında Edirne’de evlenen bir çift hangisinden memnun kalmadıkları için dava açmıştır? - Resim: 1

Aldıkları fotoğrafları özensiz bulan ve istedikleri gibi olmadığını söyleyen çift, avukatları Alican Gül aracılığıyla fotoğrafçı G.M.'ye Edirne 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 625 TL'si maddi, 6 bin TL'si de manevi olmak üzere 6 bin 625 TL'lik tazminat davası açtı.

2016 yılında Edirne’de evlenen bir çift hangisinden memnun kalmadıkları için dava açmıştır? - Resim: 2

MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR

Mahkeme heyeti, davaya konu olan fotoğrafların birer örneklerinin kendilerine gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. Çiftin avukatı Alican Gül ise "Düğün hatıraları, tekrarı olmayan, güzel anıları barındırıyor. Bu nedenle maddi ve manevi tazminat davası açtık.

Fotoğrafçı, fotoğrafları özensiz çekip, müvekkillerimin istediği fotoğrafları da göndermedi. Müvekkilim, düğün fotoğrafları aklına geldikçe büyük üzüntü duyuyor. Bu nedenle 6 bin TL manevi, 625 TL de maddi tazminat davası açtık" dedi.

4 BİN 625 LİRA TAZMİNAT DAVASI ALDILAR

Mahkeme, davalı fotoğrafçı G.M’nin geline ve damada ikişer bin lira manevi tazminat ve 625 lira maddi tazminat olmak üzere toplam 4 bin 625 lira tazminat ödemesine, tazminatın taraflar arasında dış mekan çekimi için anlaşılan tarih 17 Eylül 2016’dan itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte fotoğrafçıdan tahsiline karar verdi.