Abone Ol

Çılgın çavuş 2 genç kadına üniforma giydirip bütün gece...

Çekmeköy'de bir uzman çavuş 2 kadına üniforma giydirerek bütün gece devriye yaptırdı. Olayın ortaya çıkmasının ardından kendisini duygusal boşluktaydım sözleriyle savundu.

Çılgın çavuş 2 genç kadına üniforma giydirip bütün gece...

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Çekmeköy'de jandarma ekiplerinin gece devriye ve kimlik kontrolü yaptığı yerde yaşayanlar alışılmışın dışında bir manzarayla karşılaştı.

Kadın astsubay çalışmadığı bilinen karakolun devriye aracında bir uzman çavuş ve 2 kadın jandarma vardı.

Duruma şaşıran mahalleliler, ertesi gün karakol komutanını arayarak "Ataması yapılan 2 kadın astsubayımıza hayırlı olsun" dediler. Aldığı telefonla şaşıran karakol komutanı 2 kadın astsubay iddiasını araştırdı ve uzman çavuşun aracına 2 kadın aldığını tespit etti.

Uzman çavuşun, kadın arkadaşlarını sadece arabaya almakla kalmadığı, ayrıca karakola götürerek jandarma yeleği giydirdiği ve göreve çıkardığı anlaşıldı.

Olay günü üniforması gerçek ama kendisi sahte kadın astsubayların bazı araçlarda arama yaptığı da ortaya çıktı.

Olayın ardından İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, görevli personellerin ifadesini aldıktan sonra uzman çavuş hakkında dava açtı.

Uzman çavuş ise ifadesinde olaya 'duygusal boşluğun' sebep olduğunu söyledi:

"Olay günü yanımda olan kadınlarla 3 gün önce devriye sırasında tanıştım. Kadınlardan biri televizyoncu olduğunu söyledi. 'İhtiyaç olur' diye telefon numarasını verdi. Olay gecesi devriyeye çıkmıştım. Gece saat 1 sıralarında fotoğraf çekerek durumumu paylaştım. Bunun üzerine durumu gören kadın arkadaşım beni aradı ve 'devriyeye çıkmak istiyorum beni alabilir misin?' dedi. Ben de duygusal boşlukta olduğumdan dolayı bir anlık gafletle kabul ettim. Sonra karakolda kıyafet giydirdikten sonra diğer arkadaşını da alıp devriyeye çıktık."

İddianamede kadınların isteği doğrultusunda hareket ederek resmi kıyafet giydirdiği, bunu da duygusal ve şahsi yakınlık nedeniyle yaptığı anlatıldı.

Uzman çavuşun 'görevi kötüye kullanma' suçundan iki yıla kadar hapis cezası isteniyor.