Abone Ol

17 sansasyonel olayıyla Zehra Çilingiroğlu

O doğduğunda Türkiye'nin en ünlü bebeğiydi. Onu ilk kez görüntüleyen olmak için gazeteciler birbiriyle yarıştı. Şöhretin içinde doğdu, magazinin içinde büyüdü ama ailesi onu hep objektiflerden uzak tutmaya çalıştı. Ta ki Zehra büyüyene kadar. Belli bir...

17 sansasyonel olayıyla Zehra Çilingiroğlu

Radikal'den Oktay Volkan Alkaya  ize Zehra'nın gündemden düşmeyen en bomba 17 olayını derledi..

Kilo olayı

Zehra basına ilk başlarda kilo verme sıkıntılarıyla yansıyan bir isim oldu. Ailesinin yıllarca özellikle magazinden uzak tutmaya çalıştığı zehranın vücut ölçüleriyle olan mücadelesi, onun magazin basınında ilk kez adının geçmesine sebep olan konuydu.

Demlik mevzusu

Olay yaşandığında 16 yaşında olan Zehra, eski sevgilisinin yeni kız arkadaşına demlik fırlattığı gerekçesiyle 'sanık' oldu. Savcılık Zehra'nın fırlattığı demlikten dökülen sıcak suyu ‘silah' sayarak, ‘kasten basit yaralama' suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle yarı oranında indirim yapılarak istenilen ceza 2 yıl 3 aya indirilen Zehra'nın bu hareketi çok konuşulmuştu.

Etiler'deki bir barda eski erkek arkadaşı M.Y.'nin yanında bulunan kız arkadaşı A.H.'yi görünce Zehra çılgına dönmüştü. İddiaya göre ikilinin oturdukları masaya giden Zehra, içi çay dolu demliği A.H.'ye fırlatarak, mekandan ayrıldı. Göğsü yanan A.H., babasıyla birlikte karakola gidip şikayetçi oldu. Genç kıza sevk edildiği hastanede göğsündeki yararlanmanın 'basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek' nitelikte olduğu yönünde rapor verildi.

Erkek meselesi

2013'te ortaya çıkan bir olaya göre Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğulu'nun magazinel kızları Zehra, Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin ile kavga etmişti. Kavganın sebebi ise Bartu Karasu adlı genç bir erkeğin iki genç kız arasında paylaşılamamasıydı.

 "Allah korusun"

Babası Kaya Çilingiroğlu verdiği bir röportajda Zehra için şu sözleri kullanmıştı; "Zehra'nın korunmaya ihtiyacı yok. Çok aklı başında bir çocuk. Allah milleti Zehra'dan korusun. Zehra hukukçu olmak istiyor. Takmış durumda. İnşallah yapar. Ben de hayata 100 kere gelsem 100 kere avukat olmak isterim."

Sigara olayı

Magazin basınına yansıyan görüntülerde Zehra'nın sigara içtiği kareler yer alınca Hülya Avşar kızını şu sözlerle savunmuştu;  "Kızımı sokakta içki içmiş, elinde sigara görebilirler. Ben bunlara izin veriyorum kardeşim! Diğerlerine b.k yemek düşer."

Sevgili meselesi

Zehra ve erkek arkadaşının samimi görüntüleri ailesini kızdırmıştı.

 Köpek kurabiyesi

Zehra, bir arkadaşının sosyal medya üzerinde yönelttiği "Bana köpek kurabiyesi mi yedirdin?" sorusuna da "Ne var yani annemle biz de yiyoruz" diye cevap vermişti.

Futbolcu sevgili

Erkek arkadaşıyla gittiği İstinye Park'ta gazetecilerle karşılaşınca telaşlanmıştı. Yakalanınca tedirgin olan Zehra'nın alışveriş merkezinde görüntülendiği erkek arkadaşının kimliği ortaya çıkmıştı. Söz konusu sevgili U19 2. liginde forma giyen Baran Eser'di.

 Gezi olayı

Gezi eylemine katılan Zehra için Hülya Avşar, eyleme destek veren kızı için “O da bir birey. Gitmek istedi ve gitti, ben de saygı duydum” derken, Kaya Çilingiroğlu ise Zehra’ya çok kızdığını söyledi: “Kızım 15 gün önce Beşiktaş’ta gösterilere katılmış. Bana fotoğraflarını yolladılar. Bunun tasvip edilecek bir tarafı yok. Çünkü Zehra büyük gözükmesine rağmen bu tür olaylarda kendi kararını verecek yaşta değil. Kendisine çok kızdım ve gereken cezayı verdim.” dedi

İlk flört

Zehra henüz 14 yaşındayken Ümit-Cem Boyner çiftinin 16 yaşındaki oğlu Murat'la flört ediyordu. Magazin sayfalarına taşınan haberlere göre Murat Boyner, Facebook sayfasının duvarına "I Love Zehra" yazmıştı.

Panik halleri

Zehra Çilingiroğlu, arkadaşı Baran ile fotoğraflarının çekildiğini fark edince bir hayli paniklemiş ve "Geride kal" uyarısı yapmıştı.

 El bırakma olayı

Magazin sayfalarına yansıyan bir başka habere göre; Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın kızı Zehra Çilingiroğlu, erkek arkadaşıyla alışveriş merkezinden çıkarken yakalandı. Fotoğraflarının çekilmesiyle erkek arkadaşı kaçmaya çalışsa da başarılı olamadı ve kendi etrafında dönmeye başladı.

Zehra Çilingiroğlu’nun uyarısıyla geri gelen arkadaşı gülmeye başlarken Zehra gazetecilere “Çok yakın arkadaşım” açıklamasını yaptı. Erkek arkadaşının elini omzuna atmaya çalışmasıyla bu sefer de panikleyen taraf Zehra oldu. Zehra arkadaşının elini ittikten sonra bu hareketi yüzünden suratını asıp dakikalarca arkadaşıyla konuşmadı

AVM kavgası

2012'de yaşanan bir olayda, İstinye Park'taki ünlü bir mağazanın takı reyonuna yönelen Zehra, burada daha önce de aralarında gerginliğin yaşandığı anlaşılan kız arkadaşıyla karşılaştı. Hızlı adımlarla soluğu o genç kızın yanında alan Zehra “Sana ondan uzak duracaksın demedim mi?” diye bağırmaya başladı. Zehra iki kolundan tuttuğu genç kızın “Onunla görüşüp görüşemeyeceğime sen karar veremezsin. Sen kim oluyorsun da bana hesap soruyorsun!” cevabıyla çılgına döndü. Bir anda birbirlerinin saçlarını çekmeye başlayan iki genç kızı arkadaşları uzaktan izledi. Tezgahtarların araya girmekte zorlandığı kavga, mağaza müdürünün müdahalesiyle sonlandı. Ağladığı dikkat çeken Zehra mağaza yetkilisinin ‘Sakinleşin, size su getirelim’ sözlerine aldırış etmeden gözyaşları içinde alışveriş merkezinden ayrıldı

Baş örtüsü olayı

Kaya Çilingiroğlu'nun verdiği bir röportajda, Zehra'ya Arapça ve Kuran okuması için ders aldıracağını söylemiş, baş örtüsü takarsa hayır demeyeceğini belirtmişti. Ancak yine de gönlünden böyle bir şey geçmediğini söyleyen Çilingiroğlu, "Değişik tip bir Müslümanım" demişti.

Twitter'da resim ve bira olayı

Hülya Avşar 14 yaşındaki kızı Zehra Çilingiroğlu'nun erkek arkadaşı Baran'la çektirdiği fotoğrafı twitter'a koymasına sessiz kalmamıştı. Avşar, Zehra’nın çektirdiği fotoğrafın gazetelerde kızının sevgilisi olarak haber yapılmasına tepki gösterdi. İstinye Park’ta gazetecilerin sorularını yanıtlana Avşar, "Bu yaşta olsa olsa telefon aşkı olur. Sinemaya falan gidilir. Zehra'nın yaşı küçük olduğu için zaten böyle şeylere izin vermem" dedi. Hülya Avşar'ın kızı Zehra Çilingiroğlu Baran adındaki erkek arkadaşıyla birlikte çektirdiği fotoğrafı twitter'ına koymuş ve fotoğrafın altına 'Baran alkolsüz bira içiyor' diye yazmıştı.

Annaaaa

Kaya Çilingiroğlu’ndan izin alarak kızıyla birlikte oynadığı reklam filmiyle ilgili Avşar’ın 1 milyon 250 bin TL’ye el sıkıştığı iddia edilmiş. Toplam 3 reklam çekecek olan Avşar, sadece bir filmde kızıyla oynamış. Avşar, ücretinin 250 bin TL’sini Zehra’ya ayırmıştı. Ancak reklamla ilgili konuşulan tek şey, Zehra'nın Avşar'a "Anne" yerine "Annaaaa" demesiydi.

ZEHRA ÇİLİNGİROĞLU O PARAYI NE YAPTI?

ZEHRA ÇİLİNGİROĞLU FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

HÜLYA AVŞAR FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

TÜM ZEHRA ÇİLİNGİROĞLU HABERLERİ İÇİN TIKLA