Abone Ol

17 maddede Nejat İşler karizması nedir?

Türkiye'de son on yılın en çok konuşan aktörlerinden biri şüphesiz ki Nejat İşler. Yakışıklılığı ve hoyrat yaşam tarzıyla her zaman ilgi odağı olan Nejat İşler'in bir de karizması var ki öyle kolay taklit edilebilir bir şey değil. İşte size 17 maddede Nejat İşler karizması!

17 maddede Nejat İşler karizması nedir?

Radikal'den Oktay Volkan Alkaya'nın haberi;

Özel hayatında yaşadığı problemlerle sık sık gündeme gelse de, Nejat İşler oyunculuğuyla özellikle son 10 yıla damga vurmuş bir aktör. ÜStlendiği birbirinden farklı karakterlere kattığı ruhla çok özel bir oyuncu olan İşler, genelde psikopat olarak tabir edebileceğimiz karakterlere verdiği enerjiyle dikkat çekiyor. Fakat tüm bu oyunculuk başarısının yanı sıra bir de karizması var ki Nejat İşler'in, belki de bu kadar çok hayranı olmasını sağlayan şey de o. Sizler için Nejat İşler karizmasını inceledik...

1. Her tipin adamı olmak

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 1

Nejat İşler'in en büyük avantajı hangi tipe girerse girsin çekici görünmeyi başarması. Keşanlı Ali Destanı dizisindeki imajıyla Türkiye'de pek çok yakışıklı sayılan aktörün komik duruma düşeceği tartışılmaz. Ama Nejat İşler bu imajın altında bile kendisini göstermeyi başaran bir isim.

2. Yaptığı işin adamı olmak

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 2

1995'te Mimar Sinan Üniversitesi'nin Devlet Konservatuar'ından mezun olan Nejat İşler, oyunculuğa tepeden inme değil, okulunu okuyarak başlamış ve kendini bu işin emekçisi yapmış bir oyuncu.


3. Şekilcilikten uzak olmak

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 3

Nejat İşler, popüler pek çok oyuncunun aksine trend moda akımlarını takip eden birisi değil. O kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle giyiniyor ve 1972 doğumlu İşler, her yaşta göz doldurmayı başarıyor.

4. Sıra dışı olanı normalleştirmek

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 4


Nejat İşler, oynadığı pek çok sıra dışı karaktere kattığı enerjiyle, izleyici gözünde inandırıcı bir performans sergiliyor. Marjinal karakterleri normalleştiren oyunculuğu onu çekici yapan unsurlardan bir başkası.

5. Küllerinden doğmak

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 5

Savaşçı karakterler her zaman dikkat çeker. Nejat İşler de öyle adamlardan. En kötü anlarında küllerinden doğup ayağa kalmayı ve yeniden gülümsemeyi başarıyor. Her ne kadar kendi sağlığına özen göstermese de verdiği mücadele buna rağmen destek görüyor.

6. Bakışlar

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 6

Nejat İşler'in en önemli silahlarından biri de gözleri. Delici bakışlarıyla, oyunculuğuna ruh katmayı her zaman başarıyor.

7. Mimikler

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 7

Nejat İşler'in bir diğer özelliği de, büyük hareketlerden kaçınarak mimikleriyle karakterinin ruh halini yansıtabilmesi. Bu noktada Türkiye'deki sayılı oyuncular arasında Nejat İşler.

8. Samimiyet

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 8

Nejat İşler'in çok sevilmesinin sebeplerinden biri de içinin dışının bir olması. Gerçek hayatında da olmadığı biri gibi olmaya çabalamıyor. Belki bazıları için karakteri ve yaşantısı fazla hoyrat olabilir ancak o yine de kendisinden ödün vermiyor. Tüm samimiyetiyle hem işinde hem özel hayatında özünü yansıtıyor.

9. Doğallık

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 9

Nejat İşler, politik davranışlardan uzak bir oyuncu. Rengini belli etmekten kaçınmıyor. Tuttuğu takım, siyasi görüşü herşeyiyle ortada olan bir oyuncu, sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu gizlemiyor.

10. Özgünlük

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 10

Nejat İşler belki de oyunculuk açısından Türkiye'deki en özgün sanatçılardan biri. Oynadığı her karaktere farklı bir kişilik katmayı başarıyor. Taklit oyunculuktan ve kendini tekrar etmekten uzak duruyor.

11. Dostluk

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 11

Nejat İşler, aynı zamanda dost canlısı bir aktör. Her ne kadar pek çok dizi projesinden uyumsuzluk yüzünden ayrılmış olsa da, diğer oyuncu arkadaşları tarafından her zaman sevilen ve saygı gösterilen bir sanatçı. Onun bu sıcakkanlılığı da karizmasına ayrı bir pozitif etki katıyor.

12. Sempatiklik

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 12

Nejat İşler, karizmatik ve çekici olmasının yanı sıra gülümseyişlerini de saklayan bir oyuncu. Sempatik olmayı da pekala başarıyor.

13. Cazibe

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 13

Nejat İşler, tüm bunların yanında erkek cazibesini en iyi şekilde kullanmayı bilen oyuncuların başında geliyor. Mankenlere taş çıkartacak pozlar verebiliyor ve üstündeki kıyafetleri başarıyla taşıyor.

14. Yaşama sevinci

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 14

Nejat İşler her daim coşkulu bir kişiliğe sahip. Eğlenmeyi ve eğlenceyi seviyor. Bu durum bazen sağlığını kötü etkilese de, Nejat İşler'in yaşama sevinci onun beğenilme sebeplerinin başında geliyor.

15. Saçlar

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 15

Nejat İşler, saçlarıyla en çok oynayan oyunculardan biri. Ezber bozan bir tarzı olan İşler kimi zaman uzattığı, kimi zaman farklı renklere boyadığı saçlarıyla rol icabı rahatlıkla şekilden şekile girebiliyor. Bu da onu her haliyle daha havalı yapıyor.

16. Duruş


17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 16
Aslında bazen Nejat İşler'in neden karizmatik olduğunu parça parça irdelemeye de gerek kalmıyor. Duruşu bile yetiyor onun karizmasını hissetmeye. Konuşmaya ya da, kendisini göstermesine gerek kalmıyor.

17. Çünkü o Nejat İşler

17 maddede Nejat İşler karizması nedir? - Resim: 17

Dedik ya kendisi olmayı seçmiş bir kere diye, kendisi olabildiği için, düşüncelerini saklamadığı için seviliyor Nejat İşler. Neyse o ne bir eksik, ne bir fazla. Yaşam tarzını seversiniz, sevmezsiniz ancak kaçımız onun kadar kendimizi yaşayabiliyoruz? Düşünceleriyle, fikirleriyle, duruşuyla tüm oyuncuların dışında bir noktada Nejat İşler. En kötü gününde de, en zirvede olduğu zaman da adının geçtiği yerde varlığını hissettiren bir sanatçı.