Abone Ol

16 yaşındaki genç kızın 2 saatte bir hafızası sıfırlanıyor

Medyafaresi.com Dış haberler: Riley Horner adlı 16 yaşındaki genç kızın geçirdiği beyin sarsıntısı yüzünden her 2 saatte bir hafızası sıfırlanıyor.

16 yaşındaki genç kızın 2 saatte bir hafızası sıfırlanıyor

Lara Sili/ Medyafaresi.com Dış haberler:

Riley Horner adlı genç kızın her 2 saatte bir hafızası sıfırlanıyor.

Riley Horner adlı 16 yaşındaki lise öğrencisinin 2 saate bir hafızası sıfırlanıyor ve tarihin 11 Haziran olduğunu düşünüyor. Riley Horner 11 Haziran 2019'da dans dersindeyken birinin kafasına yanlışlıkla tekme atması sonucunda ciddi bir beyin sarsıntısı geçirdi.

Riley Horner'ın hafızası 11 Haziran'dan beri 2 saatte bir sıfırlanıyor ve genç kız yarım saat önce ne yaptığına kadar unutuyor.

Riley yaşadığı olayları hatırlamak için telefonundan fotoğraflar çekiyor ve defterine not alıyor.

Riley Horner verdiği röportajda "Kapımda bir takvim asılı ve annem her gün benim için günün tarihini takvimde işaretliyor. Bir anda hafızam sıfırlanıyor ve tarihi 11 Haziran sanıyorum sonra takvime bakıyorum ve Eylül ayında olduğumuzu öğreniyorum. İnsanlara bu problemimi anlattığımda beni anlamıyorlar ve haklılar. Yaşadığım sağlık sorunu bir filme konu olacak cinsten bir problem."

16 yaşındaki genç kızın 2 saatte bir hafızası sıfırlanıyor - Resim: 1

Riley'nin annesi ise verdiği röportajda şu sözleri söyledi: "Riley'nin doktorları bize Riley'nin beyini ile ilgili bir problemi olmadığını söyledi. Her türlü test yapıldı, kaç kez MR çekildi bilmiyorum ama kızımın beyninde ne bir tümor ne de bir kanama bulundu. Geçen hafta kardeşim öldü ve Riley'e her gün kardeşimin öldüğünü söylüyorum ve kızım iki saat içinde bütün söylediklerimi unutuyor, çok acı bir durum yaşıyoruz."