Abone Ol

15 Temmuz gazisinden Erdoğan'a: O bakana hakkımı helal etmiyorum

15 Temmuz gazisi Cumali İbin "Sırf kişisel hırsından dolayı bir gaziye bu derece haksızlık yapan eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya hakkımı helal etmiyorum" dedi.

15 Temmuz gazisinden Erdoğan'a: O bakana hakkımı helal etmiyorum

15 Temmuz gazisi Cumali İbin, geç verilen madalyasını almasının ardından bir açıklama yaptı. İbin, açıklamasında madalyasının geç verilmesinin sebebi olarak eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ı gösterdi.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen İbin, “Bu tür kişisel ikbal ve hırs esiri olan eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya gibi insanlara fırsat verme! Çünkü siz fırsat verdikçe benim gibi küsenler çok olacak” dedi.

“SIRF KİŞİSEL HIRSINDAN DOLAYI BİR GAZİYE BU DERECE HAKSIZLIK YAPAN…”

Cumali İbin, sosyal medya hesabından yaptığı "Teşekkür ve istisna" başlıklı açıklamasında şunları kaydetti:

"Madalyamın verilmesi münasebetiyle; en evvela Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Erdoğan'ın Özel Kalemi Hasan Doğan, Başkan Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aile Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Şehir ve Gazi Genel Müdürü Selim Çelenk, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar ve ismini tek tek sayamadığım emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İbin, açıklamasının "teşekkürden istisna" bölümünde ise şu ifadeleri kullandı:

"Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya geçen sene Şubat ayı başında Başkan Erdoğan madalyamı ve beratımı onayladığı halde madalyalar dağıtılırken bana karşı kişisel tavır alarak madalya teslimi isim listesinden ismimi sildirip madalyamı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının tozlu raflarına koydurdu ve akabinde (yaklaşık 7 ay oldu) annem vefat etti.

Şayet madalyam zamanında verilseydi canım annem de dünya gözüyle görmüş olacaktı. Sırf kişisel hırsından dolayı bir gaziye bu derece haksızlık yapan eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya hakkımı helal etmiyorum.

“SİZ FIRSAT VERDİKÇE BENİM GİBİ KÜSENLER ÇOK OLACAK”

İbin açıklamasını şöyle noktaladı:

“Başkan Erdoğan senden ricamız şudur ki bu tür kişisel ikbal ve hırs esiri olan eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya gibi insanlara fırsat verme! Çünkü siz fırsat verdikçe benim gibi küsenler çok olacak.

Biz her daim baş komutana sevgi ve saygımız sonsuz diyoruz ama sen de seni sevenlerin, bedel ödeyen gazilerin dediğini yabana atma vesselam."