Abone Ol

15 Temmuz etkinliklerinde gelin damat sürprizi

Aksaray'da 15 Temmuz anma etkinliklerinde gelin damat sürprizi.

15 Temmuz etkinliklerinde gelin damat sürprizi

AKSARAY'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğinde gelin ve damat sürprizi yaşandı. Çift, Kırşehir'de düzenlenen düğün törenlerinin ardından ellerinde Türk bayrakları ile alana gelerek etkinliklere katıldı.

Hükümet meydanında düzenlenen anma etkinlerine binlerce kişi katıldı. Kırşehir'deki düğün törenlerinin ardından gecenin ilerleyen saatlerinde ellerinde Türk bayrakları ile alana gelen gelin ve damat büyük alkış topladı. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı 25 yaşındaki Ümit Yorgancı ve öğretmen eşi 24 yaşındaki Nurdan (Damarlı) Yorgancı, düğünlerinden sonra burada olmayı tercih ettiklerini söylediler. Ümit Yorgancı, "Geçen yıl biz bu günlerde eğitimdeydik. Rabbim bize polisliği nasip etti. Bizde düğünümüzden sonra yan gelip yatmak yerine kalkıp demokrasi meydanında halkımız ve kardeşlerimiz ile birlikte olmayı istedik" dedi. Nurdan Damarlı Yorgancı ise, "Biz düğünümüzden sonra bu gece burada olmayı düşündük. Burda demokrasi nöbeti tutulurken eve gitmek içimizden gelmedi. Düğünümüzden sonra burada hep billikte olmayı seçtik” dedi.

Manisa'da gelin ve damat düğünün ardından demokrasi nöbetine katıldı

Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Akhisar ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin düzenlediği Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti'ne yeni evlenen Hatice-Eren Yeşiloğlu çifti de katıldı.

Damat Eren Yeşiloğlu ile gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu en mutlu günleri olan düğün gününün ardından ailece Akhisar Milli Egemenlik Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katıldı. Düğünün bitimi ile hemen demokrasi nöbetlerine katıldıklarını ifade eden damat Eren Yeşiloğlu “Devletin yanındayız" dedi. Gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu ise “Burada olmak çok güzel bir duygu" diyerek duygularını ifade etti.

Gelin Hatice Kübra Yeşiloğlu’nun babası Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinin eski belediye başkanı Derviş Kavak ise yaptığı açıklamada, “Çanakkale’de çok şehit verdik, Dumlupınar’da kurtuluş savaşında 137 bin şehit verdik. Bu toprakların her metrekaresinde şehit kanları vardır ve sonsuza kadar da şehit kanları bitmeyecektir. Bize değil FETÖ, FETÖ ile beraber dünyanın bütün terör örgütleri gelmiş dahi olsa bu kutsal toprakların asla bir metrekaresini dahi alamayacaklar. Biz diyoruz ki şehitlerimizi rahmetle anıyor, 15 Temmuz’da şehit düşen bütün vatandaşlarımızın kabri mekanı cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene" diyerek duygularını ifade etti.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, düğünlerinin ardından demokrasi meydanına gelen yeni çifte mutluluklar diledi.

Bandırma'da 5 bin kişi 'Demokrasi Nöbeti' tuttu

Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )- BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde '15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında düzenlenen yürüyüş ve Demokrasi Nöbeti'ne 5 bin kişi katıldı.

'15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde düzenlenen etkinlik Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Recep Cansu, AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı ve CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay'ın yanısıra yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eden yürüyüşün ardından kalabalığa hitap eden AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demirarslan, milletin darbeye izin vermediğinin altını çizdi. Demirarslan, "Bir yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı gecesini yaşadı. Asker kıyafeti giymiş hainler bu milletin silahlarını sizlerin üzerine sürdüler. Çok acı bir gün yaşadık. Necip milletimiz bu vatana, bayrağına sahip çıktı. Şunu da gördük ki, Çanakkale savaşındaki o güç, maneviyat devam ediyormuş. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısından sonra yaptığı konuşma meydana kurulan dev ekrandan izlendi. Bandırmalılar Erdoğan’a alkışlar ve Türk bayrakları sallayarak eşlik etti.

DÜĞÜNÜN ARDINDAN NÖBET TUTMAYA GELDİLER

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Nöbeti'ne yeni evlenen Meltem-Nadir Aytekin çifti düğünün hemen ardından katılıp, evliklerinin ilk dakikalarını nöbet tutarak geçirdi. Meydanda arkadaşları ve Bandırmalılar'ın alkışlarıyla karşılanan Aytekin çifti daha sonra kürsüye çıkarak Türk bayrakları sallayarak kalabalığı selamladı. Damat Nadir Aytekin, geçen yıl FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine katıldıklarını belirterek, düğünün ardından vatandaşlık görevlerini yapmak için meydana geldiklerini söyledi.

DÜĞÜNDEN SONRA DEMOKRASİ NÖBETİNE GELDİLER

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA) Aydın'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı'nda vatandaşların yaptığı nöbete yeni evlenen bir çift gelin ve damatlıkla geldi. Gelin damadı gören Vali ve eşi onlarla sohbet etti ve çeyrek altın taktı.

Atatürk Kent Meydanı'nda 15 Temmuz nöbeti tutan vatandaşlar bir anda alana gelen gelin ve damadı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Muhammet Akkuş (37), Nur Akkuş (30) düğünden sonra meydana gelerek nöbet tutanlarla birlikte oldu.

Damat Muhammet Akkuş, "Düğün tarihimizi bugüne özel yaptırdık. Düğünden sonrada meydana gelerek nöbet tutanlara destek olduk. Değişik bir duygudayız. Mutluyuz buradayız. Geçen yıl çok büyük acılar yaşadık Allah aynı acıları ve aynı şeyleri tekrar yaşatmasın" dedi.

Nur Akkuş ise, "15 Temmuz bizim için çok önem taşıyan bir gün oldu. Bir yıl önce ülkemiz çok büyük bir zorluktan geçti. Tekrar analar ağlamasın. Bizde düğün tarihimizi bugüne aldık. Düğün sonrasında buradayız" diye konuştu.

VALİNİN EŞİ ALTIN TAKTI

Gelin ve damadın meydana geldiğini gören Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger onların yanına gelerek önce tebrik ettiler ardından fotoğraf çektirdi. Fatma Köşger geline çeyrek altın taktı. Vali Yavuz Selim Köşger, "Genç çiftin böyle bir günde evlenmesi güzel bir duygudur. Kendilerini kutluyor ömür boyu beraberlikler diliyorum" dedi.

GELİN VE DAMAT, DÜĞÜNDEN ÇIKIP DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILDI

15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde Siirt'in Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetinin tutulduğu alan akşam saatlerinde renkli görüntülere sahne oldu. Bugün akşam düzenlenen törenle evlenen 19 yaşındaki Zehra ve 22 yaşındaki İsmail Timurlenk çifti, düğünlerinin ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu meydana geldi. Burada demokrasi nöbetine katılan yeni evli çift vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Demokrasi mitinginde bulunan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve davetliler tarafından tebrik edilen genç çift, daha sonra sahneye çıkarak yerel sanatçılarla birlikte şarkı söylediler. Sahneden inen gelin ve damat daha sonra demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar tarafından uğurlandı. (DHA)