Abone Ol

Karısının üzerine dışkı döktü!!! Bilgi Üniversitesi hocasının yaptığına bak!!!

Eşine saldırıda bulunan Sevan Nişanyan kadınların protestolarına hedef olurken, Müjde Nişanyan, "Olayın şokuyla üzerime dökülen şeyi toprak zannettim" dedi. Kadın örgütleri ise olaya tepki gösterdi...

Karısının üzerine dışkı döktü!!! Bilgi Üniversitesi hocasının yaptığına...

Tartıştığı eşi tarafından saldırıya uğrayan Müjde Nişanyan, "Bu olay Müjde'nin olayı değil, mağduriyet yaşayan tüm eğitimli kadınların meselesidir" diye konuştu.
Turizmci kimliğinin yanı sıra "Küçük Oteller Kitabı"nın ve Agos'un yazarı olan, Bilgi Üniversitesi'nde dersler veren Sevan Nişanyan'ın, bir süre önce tartıştığı eşi Müjde Nişanyan'ın üzerine kavanoz içine koyduğu dışkısını boşalttığı iddia edilmişti.
İzmir'in Şiince köyünde otel işletmeciliği yapan Müjde Nişanyan bu suçlamayla jandarmaya başvurunca olay duyulmuş, konuyla ilgili haberler de basında yer almıştı. Olaydan sonra 17 yıllık evliliğini bitirme kararı alan 3 çocuk annesi Müjde Nişanyan, yaşadığı olayı Milliyet'e anlattı.
26 Mayıs'ta yaşanan olaydan sonra durum tespiti için jandarmayı evine çağırdığını söyleyen Müjde Nişanyan, "Bugün bu başıma geliyorsa, yarın kezzap dökülebilir diye düşündüm.
Olayın şokuyla üzerime dökülen şeyi toprak zannettim. Jandarmayı aradım ki, daha beteri başıma geldiğinde 'Neden haber vermedin?' demesinler" dedi.

'Evliliği taşıyamadı'
Çalışan biri olarak depresyona girmeye vaktinin olmadığını söyleyen Müjde Nişanyan, "Arınmak ve yıkanmakla beraber hayat devam ediyor 'mood'una girdim. Olaydan sonra Sevan'la sulh içinde ayrılalım, daha fazla rezalet yaşamayalım istedim.
Çiftlerden biri doktor, diğeri bankacı olunca ayrılmak daha kolay.
Biri bir eşya alır, diğeri bir başkasını ama biz ortak bir toprak üzerine çok güzel bir dünya yarattık. Bunu nasıl ayırırsınız?" diye konuştu.
Sevan Nişanyan'ın çok dâhiyane işler yaptığını söyleyen Müjde Nişanyan, "Yazdığı kitaplar, akademik yaşamı, Şirince'de yarattığımız ortak dünya o kadar kaliteliydi ki...
Sevan yıllar yılı kamuoyunda çok sempati kazandı ama bu olayla kredisini yitirmeye başladı. Bu durum onun adına beni çok üzüyor. Sürekli A plus işler yapan, bu kadar donanımlı, birçok alanda bu kadar dâhiyane işler yaratan bir insan, klasik bir evlilik müessesesini taşıyamadı" dedi.
Yaşanan süreç içinde İzmir'de kadın danışma merkezine gittiğini ve hukuki süreç tamamlandıktan sonra kadınlar için çalışmayı planladığını anlatan Müjde Nişanyan şunları kaydetti:
"Bu olay Müjde'nin olayı değil, mağduriyet yaşayan tüm eğitimli kadınların meselesidir."

Yazılarına devam edecek
Eşine uyguladığı şiddet nedeniyle Sevan Nişanyan kadınların protestolarına hedef oldu. Feminist Kolektif, Nişanyan'ın Agos gazetesindeki yazılarına ve Bilgi Üniversitesi'ndeki derslerine son verilmesini istedi.
Agos Genel Yayın Yönetmeni Mahçupyan ise, "Olayın Agos açısından, kurumsal bir yaptırımı olmayacak. Bireysel olarak yaptırımları olabilir. O da Sevan Nişanyan'la kamuoyu arasında bir olay. İnsanlar onunla ilişkisini kesebilirler, insanlar değişik şekilde davranabilirler" dedi.