Abone Ol

130 bin kişinin gittiği Avşa'da kıtlık başladı

Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla yerli tatilcilerin yoğun olarak akın ettiği Balıkesir’in Marmara İlçesine bağlı Avşa Adası'nda yiyecek sıkıntısı başgösterdi.

130 bin kişinin gittiği Avşa'da kıtlık başladı

Nüfusu kış aylarında 2 bin 500 olan Avşa'ya 130 bin tatilcinin gelmesiyle fırınlarda uzun ekmek kuyrukları oluşurken, marketlerdeki yiyecekler de kısa sürede tükeniyor.

Ramazan Bayramı’nın 9 gün olmasını fırsat bilen tatilciler sahil kentlerine akın etti. Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa adasında da neredeyse adım atacak yer kalmadı. Kış aylarında 2 bin 500 kişinin yaşadığı Avşa Adası'na bayramda 130 bin tatilcinin geldiği belirtildi. Otel ve pansiyonlarda yer bulamayan bir çok kişi kumsalda ve camide yatarken, vatandaşların ekmek taleplerini karşılamakta zorlanan fırınlarda da uzun kuyruklar oluştu. Marketlerde ise birçok yiyecek ve içecek ürünleri kısa sürede tükeniyor. Yoğun kalabalık karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen bölge halkı ve esnafı vatandaşların taleplerini karşılamak için çaba gösterdi.

Her gün İDO, BUDO ve özel firmalara ait 10'a yakın feribot, deniz otobüsü ve arabalı vapur ile karşılıklı olarak 10'a yakın seferin yapıldığı Avşa Adası'nda, içme suyu ihtiyacı yaz aylarında deniz suyunun arıtılması ile karşılanıyor.

Adalara gemilerle gıda takviyesi

Tatilcilerin akın etmesi sonucu yiyecek sıkıntısı baş gösteren Avşa Adası'na gemilerle yiyecek taşınmaya başlandı.

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Avşa’da bulunan pansiyon, motel ve turistik tesislerin doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirterek, turistlerin huzurlu bir tatil geçirmeleri için tüm imkanların seferler edildiğini söyledi. Avşa’da temizlik ve su ile ilgili bir sıkıntının yaşanmadığının kaydeden Başkan Aksoy şöyle dedi:

"Yoğunluğun olduğu sahil bandında bulunan lokantalarda kısa süreli yemek problemi yaşandı. Ancak yerel yönetim olarak aldığımız tedbirlerin ardından bu sorun da çözüldü. Erdek’ten saat başı Avşa’nın Yiğitler Mahallesi'nde bulunan iskeleye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla ro-ro gemileriyle gıda maddesi taşınıyor."130 bin kişinin gittiği Avşa'da kıtlık başladı - Resim: 1

"Kış nüfusuna göre para gönderiliyor"

İlçelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle yerel yönetim olarak tüm izinleri kaldırdıklarını belirten Başkan Aksoy, bugün itibariyle sadece temizlik işlerinde toplam 120 kişinin gece gündüz görev yaptığını söyledi.

İller Bankası'ndan Marmara İlçesi'ne aylık 120 bin TL katkı payı geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Bu rakam kış nüfusuna göredir. Oysa ilçemizin nüfusu yazın 500 bine ulaşmaktadır. Bununla ilgili bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un desteklerini asla yadsıyamayız" ifadesini kullandı.

onedio