Abone Ol

10 dakika seks 20 lira

Rio de Janerio Federal Üniversitesi dünya kupası boyunca ‘dünyanın en eski mesleği’ olarak bilinen fahişelik üzerine araştırma yaptı. Üniversite Rio’daki hayat kadınlarıyla bire bir görüştü, seks işçiliği yaptıkları mekanlarda incelemelerde bulundu.

10 dakika seks 20 lira

USA Today de Üniversite’nin bu çalışmasını haberleştirdi. İşte Dünya Kupası'nın en bilinmeyen yüzü seks işçiliği üzerine yapılan bu çarpıcı araştırmadan notlar…

Rio’da fahişelik yapmak için kurallar esnek. En çok dikkat edilmesi gereken husus bu alışverişten üçüncü bir kişinin para kazanmasını engellemek. Yani kadının bir satıcısı olamaz ve kadın seks yaptığı otelin sahibine kesinlikle komisyon ödeyemez.


Üniversitenin konuştuğu hayat kadınları Dünya Kupası’nın kendileri için zor geçtiğini söylüyor. 24 yaşındaki Luna Ferrari eski işini bırakıp seks işçiliği yapmaya başladığını söylüyor. Ferrari Dünya Kupası’ndan önce masöz olarak çalışıyordu. Genç kadın kupayla birlikte fahişelik yapmaya başladı ve kendisini Coppacabana Plajı’nda müşteri ararken buldu. Ferrari, “Dünya Kupasında işler arttı ama fiyatlar da bir o kadar düştü. Turistlerin yerellerden bile daha az parası var” diyor.

Üniversitenin 2000 saatlik araştırmasına göre Rio’da toplam 279 seks noktası belirlendi. Bunların sadece 16’sının kupa boyunca işleri artmış. Şehir sanıldığı gibi hayat kadınlarının da akınına uğramamış.

Brezilya’nın diğer kentlerinden hayat kadınlığı yapmak için Rio’ya gelen kadına rastlamak zor. Bunlardan sadece 16’sının kupa boyunca işleri artmış. Şehir fahişe göçü almamış. Brezilya’da 2000 yılından sonra doların yükselmesiyle birlikte seks sektöründe de işlerin arttığı söyleniyor. Şu an Brezilya’da 10 dakikalık bir seks için müşteriler ortalama 9 dolar ödüyor.

Ülkedeki müşteriler ise ikiye ayrılıyor. Birinci grup Dünya Kupası’yla birlikte seks de yapmak için ülkeye gelenler. İkinci gruptaki insanlar kazara kendilerini hayat kadınlarıyla pazarlık yaparken buluyorlar. Ve turnuva boyunca en fazla bir kez seks yapıyorlar.