Ekonomi

$ DOLAR
32,34 0,09 %
€ EURO
35,15 0,02 %
BIST
9.080 273,25 %
ALTIN
2.301,00 23,47 %
Hafize Hanım kararlı: Merkez Bankası faizi yüzde 30'a yükseltti Hafize Hanım kararlı: Merkez Bankası faizi yüzde 30'a yükseltti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı.
Eski Merkez Bankası yetkilisinden uyarı: Enflasyon yüzde 70’e çıkabilir Eski Merkez Bankası yetkilisinden uyarı: Enflasyon yüzde 70’e çıkabilir Eski TCMB Başkan Yardımcısı Özatay: Döviz kurunun artık başını alıp gitmeyeceği beklentisini kalıcı biçimde oluşturmadan Kur Korumalı Mevduattan (KKM) çıkış çok zor.
İran Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu'nda Batı'ya ateş püskürdü; İsrailli Temsilciler, Mahsa Amini fot İran Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu'nda Batı'ya ateş püskürdü; İsrailli Temsilciler, Mahsa Amini fot İsrail Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndya yaptığı uzun konuşmada ABD'yi Ukrayna'daki şiddeti körüklemekle suçlarken, İsrailli temsilciler tepki göstererek, salondan çıktı.
Hafize Gaye Erkan'ın görevden aldığı Gizem Uzuner yeniden spikerliğe dönüyor Hafize Gaye Erkan'ın görevden aldığı Gizem Uzuner yeniden spikerliğe dönüyor Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın atandıktan sonra İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinden aldığı Gizem Uzuner, kurumdan istifa ettiğini açıkladı.
İddia: Nureddin Nebati ile Kavcıoğlu birbirine girmişler; bakanlık koridorlarında ağır suçlamalar ha İddia: Nureddin Nebati ile Kavcıoğlu birbirine girmişler; bakanlık koridorlarında ağır suçlamalar ha İddia: Nureddin Nebati ile Kavcıoğlu birbirine girmişler; bakanlık koridorlarında ağır suçlamalar havada uçuşmuş
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Taksite sınırlama, faiz oranlarına artış… Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Taksite sınırlama, faiz oranlarına artış… BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama olarak yapıldı. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile de kredi kartı faiz oranlarının yeniden değişmesi an meselesi…
Yüksek hızlı tren biletlerine dev zam Yüksek hızlı tren biletlerine dev zam Ankara-İstanbul biletine yüzde 33; Ankara-Eskişehir biletine yüzde 65 zam geldi
Kucağında bebeğiyle gelen Elon Musk'a Erdoğan'dan ilginç teklif Kucağında bebeğiyle gelen Elon Musk'a Erdoğan'dan ilginç teklif Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 78. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine geldi. Türkevi'nde ilk olarak Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile görüşen Erdoğan, ardından Elon Musk'la bir araya geldi. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk'a Tesla'nın yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrıda bulundu, Teknofest'e davet etti.
Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilmesi gündemde: İşte masadaki rakam.. Emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilmesi gündemde: İşte masadaki rakam.. Milyonlarca emekliye, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla tek seferliğine ikramiye verilmesi gündemde. Beklentiler, ikramiyenin 5 lira bin olacağı yönünde...
Devlet, 74 bin TL maaşla eleman alacak! İşte başvuru şartları ve detaylar... Devlet, 74 bin TL maaşla eleman alacak! İşte başvuru şartları ve detaylar... DSİ en düşük 49. 748 TL, en yüksek 74.622 TL maaş ile personel alımı yapacağını ilan etti. 18 Eylül 2023 tarihinden itibaren başvuruları toplamaya başlayacak olan kurum adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor.
Tarikat şeyhinin torunu ABD'de hayatını kaybetti Tarikat şeyhinin torunu ABD'de hayatını kaybetti ABD'nin Maryland eyaletinde skuter kazası sonucu yaralanan Nakşibendi Tarikatı şeyhlerinden İzzeddin Aksan'ın torunu Muhammed Enes Ekinci hastanede hayatını kaybetti. Ekinci, Şanlıurfa'da toprağa verilirken cenaze törenine Nakşibendi Tarikatı'ndan çok sayıda kişi katıldı.
ABD’de Reza Zarrab ve Halkbank’a teröre destek davası açıldı ABD’de Reza Zarrab ve Halkbank’a teröre destek davası açıldı Suriye ve Afganistan'daki terör saldırılarında ölen ya da yaralanan Amerikalı asker ve aileleri adına, ABD’de Halkbank ve Reza Zarrab’a tazminat davası açıldı.
Küresel çapta yılın en büyük halka arzı: Arm Holdings'ten dev atılım Küresel çapta yılın en büyük halka arzı: Arm Holdings'ten dev atılım Dünyada yılın en büyük halka arzı ünvanını, çip üreticisi Arm Holdings ele geçirdi.
Bir Türk iPhone 15 almak için kaç saat çalışmalı? Bir Türk iPhone 15 almak için kaç saat çalışmalı? Türkiye'de asgari ücretle çalışan birinin yeni modellere sahip olmak için toplam kaç saat çalışması gerektiğinin hesaplaması yapıldı.
Merkez Bankası anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70'e yaklaştı Merkez Bankası anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70'e yaklaştı Yıl sonu enflasyon tahmini, Enflasyon Raporu ve OVP'deki beklentileri aştı
Milyonun bile değeri yok! Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödül bakın ne kadar oldu? Şaşırtan artış Milyonun bile değeri yok! Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödül bakın ne kadar oldu? Şaşırtan artış Haftanın belirli günleri ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında büyük ödül tam 1 milyon TL idi. Yarışmanın sunuculuğunu üstlenen Kenan İmirzalıoğlu yeni sezonda büyük ödülün artırıldığını açıkladı.
Emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye iddiası: Masada 5 bin lira rakamı üzerinde uzlaşı sağlandı Emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye iddiası: Masada 5 bin lira rakamı üzerinde uzlaşı sağlandı Emeklilere ek zam için çalışmalar sürerken kulislerde, Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar konuşuluyor. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi.