Ekonomi

$ DOLAR
32,50 0,05 %
€ EURO
34,73 0,01 %
BIST
9.503 -27,75 %
ALTIN
2.495,28 32,99 %
Hafize Gaye Erkan'ı Erdoğan'a damat Bayraktar'ın amcası önermiş Hafize Gaye Erkan'ı Erdoğan'a damat Bayraktar'ın amcası önermiş Baykar Teknoloji’nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın, Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan’ın atamasında etkisi olduğu iddia edildi.
Seçim öncesi bomba iddia: En düşük emekli maaşı 17 bin TL seviyesine çıkarılacak Seçim öncesi bomba iddia: En düşük emekli maaşı 17 bin TL seviyesine çıkarılacak Ek zamlı maaşlar hesaplara yatmadan kulisleri hareketlendiren yeni bir iddia daha ortaya atıldı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde en düşük emekli maaşının 17 bin liraya çıkarılacağı öne sürüldü.
AKP’ye oy veren emeklilere ironik tavsiyeler; sabahları yataktan çıkmayın  açlık hissi oluşmaz AKP’ye oy veren emeklilere ironik tavsiyeler; sabahları yataktan çıkmayın açlık hissi oluşmaz Korkusuz yazarı Can Ataklı, açlık sınırının altında kalan ve muhalefet tarafından asgari ücret sınırına çekilmesi talep edilen emekli maaşlarıyla ilgili kaleme aldığı bugünkü yazısında kinayeli bir dille iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.
Tasarruf genelgesi işlemedi: Kamuda 1,5 milyar TL’lik taşıt satın alındı Tasarruf genelgesi işlemedi: Kamuda 1,5 milyar TL’lik taşıt satın alındı Kamunun, taşıt alımı için harcadığı paranın, genelgenin yayımlandığı aydan itibaren daha da arttığı ortaya çıktı
Pavyonlarda Dilber zammı: Pavyonda bayan içkisi fiyatları yüzde 100 zamlandı Pavyonlarda Dilber zammı: Pavyonda bayan içkisi fiyatları yüzde 100 zamlandı Henüz İnci Taneleri dizisi yayınlanmadan Ankara'nın gece hayatının hatırı sayılır bölümünü kaplayan pavyonlar Türkiye'nin gündemine girmişti. Dizinin yayına girmesinden hemen sonra da pavyon fiyatlarına en az yüzde 100 zam geldi.
Dünyanın en zengin doktoru Sulaiman Al Habib: 12 Milyar Dolarlık serveti var Dünyanın en zengin doktoru Sulaiman Al Habib: 12 Milyar Dolarlık serveti var Suudi Arabistan'ın kraliyet mensubu olmayan en zengin üçüncü kişisi olan Sulaiman Al Habib’in dünyanın en zengin 5. doktoru oldu. Al Habib’in kendi adını taşıyan sağlık şirketinin hisseleri 2020 yılındaki halka arzından bu yana altı kat arttı ve rekor bir seviyeye ulaştı.
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz kararının ardından mevduat faizleri çakıldı Bankada parası olanlar dikkat! Faiz kararının ardından mevduat faizleri çakıldı Yılın son ayında hem politika faizi artışının hem KKM’den çıkış stratejisinin hem de bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle yüzde 50’yi aşan TL mevduat faizleri yüzde 50'nin altına indi. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 19 Ocak ile biten haftada önceki haftaya göre 11,3 milyar lira azalarak 15 trilyon 415,1 milyar liraya gerilerken faizlerdeki düşüş de sürdü.
Alp Dağlarındaki kıyamet sığınağında ne saklıyorlar? Alp Dağlarındaki kıyamet sığınağında ne saklıyorlar? Bir Amerikan şirketi tarafından İsviçre Alpleri'nde inşa edilen bu devasa sığınakta, 5,5 km'lik yeraltı tünelleri, mağaralar ve laboratuvarlar, hatta mini bir demiryolu hattı bulunuyor. Fakat bundan daha da önemlisi, insanlığın tüm hafızasının saklı olduğu kuvars diske ev sahipliği yapıyor.
Daha zamlı maaşlar cebe girmeden zincir marketler etiketleri değiştirdi: 700 ürüne fahiş zamlar Daha zamlı maaşlar cebe girmeden zincir marketler etiketleri değiştirdi: 700 ürüne fahiş zamlar Asgari ücret emekliye ek zam derken marketler hızlı davrandı: Daha zamlı maaş vatandaşın cebine girmeden bir günde 700 ürüne birden zam geldi.
Emeklilere yüzde 49,25 zam düzenlemesi Meclisten geçti Emeklilere yüzde 49,25 zam düzenlemesi Meclisten geçti Yeni yasaya göre, SSK ve Bağkur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 olacak. En düşük emekli aylığı, ocak ayından itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilecek. Asgari ücret desteği 2024 yılında aylık 700 lira olarak uygulanacak. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Faiz Yüzde 45'e yükseldi Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Faiz Yüzde 45'e yükseldi Son dakika haberi… Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB Ocak ayı politika faizi kararı için duyuru yaptı. Buna göre yüzde 42,5 seviyesinde olan Merkez Bankası politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 45 seviyesine yükseltildi. Banka yılın ilk faiz kararının ardından yayımladığı karar metninde yılın geri kalanına dair güçlü sinyaller verdi.
Erdoğan’dan bakanlara emekli maaşlarını eşitleyin talimatı Erdoğan’dan bakanlara emekli maaşlarını eşitleyin talimatı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlar Memet Şimşek ve Vedat Işıkhan’a, işçi, esnaf emeklileri ile memur emeklilerinin maaşlarının eşitlenmesi talimatı verdiğini ve hazırlıkların tamamlandığı öne sürüldü.
Ali Erbaş lüks sever: Diyanet'i 5 yıldızlı otelden aşağısı kesmiyor Ali Erbaş lüks sever: Diyanet'i 5 yıldızlı otelden aşağısı kesmiyor Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma hutbelerinde yer verdiği “tasarruf” çağlarına kendi uymadı. Diyanet 23-26 Ocak tarihleri arasında “Eğitim Görevlileri Değerlendirme” Toplantısı için Ankara Kızılcahamam’daki Eliz Termal Otel’i seçti.
Para transferinde yeni dönem başlıyor! 7 soruda Ödeme İste sistemi Para transferinde yeni dönem başlıyor! 7 soruda Ödeme İste sistemi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ortaklığında yürütülen "Ödeme İste" sistemi kullanıma sunuldu. Sistemin, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi, borçluya ek süre verilmesi gibi konularda kolaylık sağlaması bekleniyor.
Erdoğan Hafize Gaye Erkan'a sahip çıktı: Dedikoduları ve fitne tüccarlarını.. Erdoğan Hafize Gaye Erkan'a sahip çıktı: Dedikoduları ve fitne tüccarlarını.. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında ortaya atılan iddialar gündemi sarsarken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, çıkan iddialara imada bulunarak, "Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yeni emekli maaşları belli oldu! Emeklilere yüzde 49,25 zam  farkı ne zaman ödenecek? Yeni emekli maaşları belli oldu! Emeklilere yüzde 49,25 zam farkı ne zaman ödenecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak zam oranının yüzde 49,25'e çıkarıldığını duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranına göre ek zammı hesaplandı. Peki emeklilerin maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak? Emekli maaşları ne kadar oldu? İşte yeni emekli maaşları...
SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin zam oranı Yüzde 49,25'e yükseltildi SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin zam oranı Yüzde 49,25'e yükseltildi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltildiğini açıkladı.